Monday, December 03, 2007

Chilikyckling

Här kommer kycklingreceptet som vi bjöd mamma, pappa och Olle på i lördags. Receptet är hämtat ur Leila Lindholms kokbok Leilas middagstips.

Chilikyckling med färska betor, bacon och getost
4 portioner


1kg färska rödbetor
4 kycklingfiléer
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 pkt bacon
200g getost
(fetaost går också bra)
balsamvinäger

1. Koka betorna med skal tills de är mjuka (tar ca 30 min), spola dem sedan i ljummet vatten.
2. Gnid av skalet med händerna.
3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den har fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i ca 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
5. Lägg babyspenat på ett stort fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.
6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad ost.
8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.


Servera med couscous och kall sås (1 burk creme fraiche, ett par matskedar gräddfil, hackad färsk basilika, salt och peppar - efter egen smak). MUMS FILLIBABBA!!!

2 comments:

Lex said...

mmmmm det lät gott!! Kul att ses hos fröken isakson! Kram

Dila said...

Lex: Det både låter och är gott! Det var jätte roligt att träffas hos Linda I, kul att få se lilla Julia. En riktig sötnos!
Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho