Tuesday, April 08, 2008

Stenåldern?


Bild: www.myrorna.se

Hade föreläsning igår, Skrivutveckling och skrivinlärning. Vi diskuterade kursplanerna i Svenska och Svenska som andraspråk. Innehållet i dokumenten, begrepp, vad begreppen stod för och hur man ska få eleverna att uppnå målen. Till exempel: språklig säkerhet. Vad innebär det att man har språklig säkerhet och hur uppnår man detta. Vi satt i grupper och plockade ut begrepp och definitioner som vi tyckte var värda att diskutera. Eftersom jag läser denna kurs utöver heltid så känner jag ingen i klassen ännu. I min grupp så var det en tjej i min ålder, 30+, och de andra tjejerna var födda under slutet av 80-talet. Vi kom in på och pratade om hur vi själva hade haft det på högstadiet och gymnasiet. Jag berättade om maskinskrivningen på högstadiet när de elektriska maskinerna kom som kunda sudda det man skrivit. Vilken uppfinning tyckte man då. Första gången jag använde dator var i trean på gymnasiet när jag skrev mitt specialarbete om Venedigs historia. Jag fick cykla till min farbror som hade dator och han hjälpte mig. Vi lämnade mellanrum i texten där jag sedan klistrade in fotografier från Venedig som jag besökt sommaren innan. Tjejerna i gruppen tittade på mig och frågade: levde du på stenåldern, eller? Hur gammal är du egentligen? Ja, vad svarar man på det?

1 comment:

Annapanna said...

Snacka om att teknikutvecklingen har gått rasande fort sen slutet av 80-talet! Jag minns också hur jag slet med en elektrisk skrivmaskin under mina år på gymnasiet. Huva, om jag skrev fel eller för snabbt (vilket jag alltid gör) blev det kämpigt med att radera. Ha, ha, vilka minnen.

Det låter som att det är en intressant kurs du läser. :-)

Trevlig helg!

Kram
AnnaPanna

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho