Sunday, April 27, 2008

Vår

Vår gata i stan.

Lekparken skymtar bakom träden.

Parken, utanför vardagsrumsfönstret, tidigt i lördags morse.Oliver på väg hem från lekparken. Vi bor i det gula huset till vänster.
Bilder: privata

Det har varit underbart vårväder hela veckan med strålande sol och klarblå himmel. I torsdags gick Oliver och jag ned till ån och satte oss i solen och åt varsin glass. I helgen har det också blivit mycket tid ute, framför allt i lekparken där Oliver lekte pirat med några barn han träffade. Grillning har det också blivit, nästan varje dag denna vecka, med allt från lax, fläskfilé till flintastek. Idag var mamma, jag och brosans tjej Marika iväg ett par timmar och red islandshäst. Vi var ute på tur i 2,5 timma. Med tanke på att jag inte har ridit på 15 år så gick det förvånansvärt bra, jag vågade till och med att galoppera. Det var häftigt att få prova på att tölta, mycket skönare än att skumpa fram i trav. Jag måste säga att jag är imponerad av min lilla mamma som bara suttit på en hästrygg en gång i livet, och då bara skrittat fram i trädgården hos min bästa vän Linda. Mamma galopperade! Strongt gjort för en nybörjare. Hästen jag hade hette Wimbra och var jätte fin och snäll. Jag blev ju inte avkastad! Rida islandshäst var en upplevelse jag absolut skulle vilja göra igen. Min rumpa däremot är nog inte lika pigg på att sitta på en hästrygg igen! Jag undrar hur jag ska fixa att sitta på föreläsning imorgon när jag knappt kan sitta nu. Men jag får väl ta med en kudde.

6 comments:

mia said...

Svar: rosa? Jag blev förvirrad först. Tror den ska vara i vitt, står på hemsidan men du har faktiskt helt rätt i att den ser rosa ut på bilden!

Vackra vårbilder och vilka fynd du gjort på loppis! Söta och unika.

Hoppas rumpan är i bättre skick nu då efter ridningen..:) Jag skulle gärna lära mig rida, kanske något att satsa på i höst då jag faktiskt ska bo på ett och samma ställe.

Ha de bra, kramar Mia

Dila said...

Mia: Ja den ser faktiskt rosa ut men ännu bättre om den är vit. Då skulle den i alla fall bli insläppt hemma hos oss. Rida islandshäst är något jag rekommenderar. Det var ett äventyr. Håller på att kurera rumpan med vetevärmare, hoppas det hjälper.
Kram Dila

Bellezza said...

ser fint och vårigt ut! har helt missat var det är du bor någonstans? eller det kanske är hemligt?..

Dila said...

Belleza: Jag bor i Eskilstuna.
Kram Dila

Bellezza said...

ahaaa! då vet jag!)

Anonymous said...

Vad kul att ni hade det bra på ridturen. Vilka fina bilder :) Kram.

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho