Thursday, June 19, 2008

Rackarns bananer

Rackarns bananer, som min son brukar säga istället för att svära. Nog för att jag skulle vilja använda starkare ord än så. Vad sysslade Sverige med igår egentligen? Eller vår kära förbundskapten Lagerbäck, kanske jag ska förtydliga. Hur kan man sätta Sebastian Larsson och Kim Källström på bänken? Pinsamt är en bra sammanfattning. Men nu gäller det att blicka framåt och sätta sitt hopp till Italien istället. FORZA ITALIA!

Hade svårt att somna i natt, och vem kan klandra en för det? Låg och läste i 3,5 timme och lyckades både börja och läsa ut Joanna Trollopes bok "Bästa vänner". Boken handlar om två engelska familjer som är bästa vänner sedan många år. Laurence och Hillary driver ett litet lantligt hotell tillsammans med sina tre söner, Gina och Fergus lever med sin dotter i ett gammalt kulturhus. När Fergus en dag lämnar Gina rämnar tillvaron för båda familjerna. Händelsen får en dominieffekt som påverkar båda familjerna mer än någon kunnat ana. Kärlek, svartsjuka, lojalitet, bedrägeri, tonårsförtvivlan och ålderdomslycka blandas i en varm skildring av vardagslivets verklighet och mänskliga relationer. En bok som jag varmt kan rekommendera!

Bild: www.bokus.com

3 comments:

mariia said...

Ja va hände? Jag var så besviken att min lilla "förälskelse" för Zlatan försvann, haha!

Glad midsommar på dig och din familj!

Kram mariia!

aussiekicki said...

Jag funderade på att ställa klockan och gå upp och kolla på matchen men orkade inte då varit sjuka. Är rätt nöjd med det beslutet nu ;-)
Vill passa på och önska en trevlig midsommar!
Kram!

DILA said...

Mariia: Besvikelse är det rätta ordet. Min kärlek för Zlatan svalnade också lite, men bara tills serie A drar igång igen och det är dags att heja på Inter. Glad midsommar på dig också!

Kicki: Det är bättre att vila när man är sjuk. Matchen var ändå inget att se (med facit i handen). Hoppas ni snart är pigga allihop. Glad midsommar till dig och din familj också!

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho