Monday, August 25, 2008

Svampskogen

Det blev två turer till svampskogen i helgen när vi var och hälsade på Olivers farmor och farfar. Underbart väder och relativt god jaktlycka gjorde helgen perfekt, och naturligtvis den trevliga samvaron med svärföräldrarna. Vi hittade en hel del Karl Johan, inte lika mycket gula kantareller och så några få trattisar. Dessutom en hel del färgglada och annorlunda svampar som var fina men kanske inte så ätbara, dem lät vi stå kvar i skogen. Söndagskvällen avslutades med stekt kyckling och svamprisotto (med nyplockade Karl Johan). Mums! Dessutom vann Inter italienska supercupen mot Roma. Kan det bli bättre?

Oliver, Andreas och farfar Lars vid stora "Fiskgjuseträdet"

Andreas pekar ut var svampen är för farmor Inger och Oliver

Här är den!!!

Röd och fin, men ack så farlig

Dessa svampar fanns det gott om i skogen

Gul fingersvamp

Hittade dessa små svampar under ett träd. Små rosa med röda droppar på.
Mysko och säkert livsfarliga. Någon som vet vad det är???
(Ursäkta den dåliga bildkvaliteten)

Här rensas det svamp i högsta hugg

Stekt kycklig och svamprisotto (Karl Johan) med ruccola och parmesan

3 comments:

mia said...

Åh kära vad gott det ser ut! Jag är inte mycket för trattkantareller men annars fram för mer svamp!

Vad glad jag blir att min smärta kan roa någon! *ler*

Måste fråga, hur är The Secret? Den är enormt hypad här i USA och det pratas om den ständigt. Har själv inte lyckats pejla in den.

Kram Mia

Fröken Isakson said...

Vad smarro det ser ut :). Kram

DILA said...

Mia: Visst är det gott med svamp. Gula kantareller är godast. Jag var tvungen att köpa The Secret just därför att det varit så mycket prat om den. Ska tydligen finnas en film också. Boken är helt okej. Handlar mycket om att tänka positiva tankar för att få det man vill ha. Sen är den lite överdriven, drar allting till sin spets. Är du fett så har du dig själv att skylla eftersom du tänkt feta tankar. Samma sak om du är fattig, då har du tänkt fattiga tankar osv. Men visst är den värd att läsa. Om inte annat för att se vad den handlar om.

Fröken Isakson: Det inte bara ser smarro ut, det var supersmarro!!!

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho