Saturday, June 19, 2010

En dag i kärlekens tecken

 Bild:www.expressen.se
 
Idag var det Andreas första lediga dag, den första av tre veckors semester. Vi började med en skön sovmorgon och sedan en smaskig frukost medan vi tittade på uppladdningen inför kronprinsessbröllopet. Mätta och belåtna och med kärlek i sinnet slöt vi upp med Linda B med familj  för en fika på stan. Oliver och lilla Linus passade på att busa som vanligt. Passade på att handla lite nya linnen till mig, solhatt och keps till Hilmer och shorts och strumpor till Andreas. Oliver nöjde sig med en glass. På vägen hem stannade vi till hos mina föräldrar och sa hej. Vi hann hem lagom till bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel. fantastiskt fin klänning och det var lite rörande att se Daniels tårar och darrande hand när han skulle trä på ringen på Victorias finger. Jag måste erkänna att jag är en liten royalist. Jag tycker det är fint med Kungahuset och att det gör mycket bra för Sverige. dessutom är det en del av Sveriges historia. Skillnad är det med min kära mor som inte alls gillar Kungahuset. Dagen till ära bar hon sin fina t-shirt som hon beställt från Aftonbladet (se bild nedan). Vi har haft en hel del hetsiga men kärleksfulla diskussioner om kungahusets vara eller icke vara. På kvällen blev det först taccos och sedan familjemys med filmtittande och popcorn. Oliver valde Polarexpressen (helt passande med en julfilm mitt i sommaren).

Min kära mor i sin fina "icke-royalistiska" tröja.


6 comments:

Riset said...

Haha! Coola Monika! Fast hon har helt fel förstås ;-).

Grattis på namsdagen!

Puss o kram Linda

DILA said...

Linda R: Visst är det typiskt min mamma! =) Men cool är hon. Tack detsamma. Längtar tills vi träffas.

Puss & Kram Dila

Ferferi said...

Jag är ingen royalist, som din mor, men tycker att det var ett fint bröllop om man såg till det lyckliga bröllopsparet som sken och log hela dagen. Det var en superfin ceremoni och jag orkade faktiskt se det utan att tråkas en sekund!

Malin said...

Haha, skön mamma du har! Jag är nog som du, eller var innan allt hysteriskt kring detta bröllop, nu får det nog gå ett tag så blir jag nog royalist igen ;-).
Vi tittade inte på bröllpet, men jag håller med, klänningen ser otrolig ut på bilderna och hon är oerhört vacker vår kronprinsessa!
Hoppas ni hade en härlig söndag och att er måndag blir lika mysig nu när ni är hemma båda två!
Kram Malin

Freedomtravel said...

Det finns ju många olika tankar om det där med monarkin... Jag blev lite tagen av bröllopet så jag blev nog royalist på kuppen ;)

Susann said...

Håller helt klart med din mamma i den här frågan! =D

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho