Wednesday, June 09, 2010

Härliga Tisdag!

 Svärmors fina syrener.

Idag är vi lite trötta. Hilmer vaknade 04.20 och var sedan vaken till klockan 8.00 då han somnade och sov en halv timme. Nu ligger han och sover så sött i vagnen utanför köksfönstret. Hans kära mamma är dock jätte trött och hinkar i sig kaffe medan disken klaras av. Ska snart göra lite lunch. Oliver slutar klockan tre och då ska vi gå till biblioteket och lämna tillbaka våra böcker och låna nya. På fredag är det skolavslutning och sen väntar nio veckors härligt sommarlov. Prognosen säger regn på fredag men vi får hoppas att den har fel. Imorgon ska jag till min gamla, gamla arbetsplats och vara med på "min" gamla klass avslutning. De går ut 9:an och när jag slutade där för ett år sedan lovade jag dyrt och heligt att komma på deras avslutning. Varje gång jag springer på någon av dem så påminner de mig om mitt löfte, så det är klart att jag ska dit. Nu har vi bokat semester. Vecka 26 bär det av ner till Västkusten och Skummeslövsstrand utanför Båstad. Vi har  hyrt en stuga där tillsammans med svärföräldrarna. Det är fjärde året som vi tillbringar vår semester vid denna pärla, vårat sommarparadis. Det ska bli jätte mysigt. Hoppas bilresan ner går bra. Vi får ta många pitstopp så att Hilmer orkar hela vägen. Nej nu ska jag ta tag i den sista disken och sen blir det lunch.
Ha en skön dag!

6 comments:

Malin said...

Visst är det jobbigt när man får för lite sömn? Det är festligt det där hur vi föräldrar är bygda för på något sätt så klarar man av det ändå. Hoppas verkligen du får sova mer i natt.
Din rätt till Hellys matsamling låter jättespännande :-)! Jag hade jättesvårt att välja ut en rätt men lyckades oxå tillslut...
Kram Malin

DILA said...

Malin: Ja, någonstans hittar man ändå energin att klara av dagen, hur lite sömn man än har fått. Med lite kaffe och frisk luft känner jag mig faktiskt förvånansvärt pigg. Tröttheten kommer väl ikväll. Tycker att det var en strålande idé att delge varandra våra favoritrecept. Tänkte försöka prova alla recept i sommar.

Kram Dila

Svensk chekchouka said...

wow vad härligt det lâter med sommarlov och semester. Jag känner syren lukten ända in i mitt vardagsrum!
kram

Johanna På Pickadollön said...

Hàrligt att se att sà mànga vàljer att semestra i Sverige.

Helly på Sicilien said...

Student som är så härligt. Jag blir alltid lika rörd och det föll allt några tårar i fredags oxå ;) Så många glada ungdomar fulla av hopp och framtidstro. Min bonussyster sprang ut först av alla och hade redan tappat rösten så hon hördes inte som hon brukar göra annars, men glad var hon :)

Hoppas det blir fint väder på fredag och att du får några lugna nätter framöver.

Kram!

DILA said...

Svensk chekchouka - Ja, det finns inget bättre än sommar och semester. Syren luktar fantastiskt gott.

Johanna - Sverige är fantastiskt vackert. vi semestrar mer på hemmaplan än utomlands även om det är skoj att resa också.

Helly - Har vi tur så blir det sol imorgon. Håller tummarna att det i alla fall blir uppehåll.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho