Thursday, August 19, 2010

Regn och rusk...

 Myspys vid frukostbordet.

God morgon! här har regnet öst ner hela morgonen. För tillfället är det uppehåll men det är grått, grått och mera grått på himlen. Oliver är på fritids och kommer snart hem. Allvaret började igår och han tyckte att det var jätte roligt att komma tillbaka till skolan och träffa alla kompisar igen. På måndag börjar allvaret på riktigt då terminen drar igång. Tänk att min stora kille börjar i 2:a klass!!! Spännande värre. Och Hilmer fyller 5 månader på måndag. Tänk vad tiden går fort nr man har skoj. Hilmer äter gröt nu, morgon och kväll, sedan ett par veckor tillbaka och gillar det skarpt. Igår introducerade vi potatis och majspuré till lunch och han gillade det också. Han har blivit mycket mer tillfreds sedan vi introducerade fast föda och hans mage är helt bra nu. Inga magknip alls. Ta i trä! Mellan dessa måltider ammar jag fortfarande och kommer att fortsätta göra så ett tag till. Vi får se hur länge. Förra veckan skrev jag om motion eller rättare sagt min brist på motion. Denna vecka har jag tagit krafttag i den frågan och en så länge går det bra.

Måndag: En timmes promenad med svägerskan inklusive mördarbacken (= perfekt rumpträning).
Tisdag: 40 minuters rask promenad med hela familjen i hällande ösregn (vi var plaskvåta när vi kom hem).
Onsdag: Långpromenad med Linda B och som avslutning en fika på Wayne´s.

Nu återstår att se hur motionerandet går resten av veckan. Planen är i alla fall att promenera varje dag. Håll tummarna för att det går bra. Min söta vän Susann tipsade om en rolig blogg igår. Det är en tjej som syr om en klänning varje dag under ett år. Ni som gillar kläder, mode, sömnad, kreativitet eller som är nyfikna. Kolla in! Tack Susann för tipset! Planerna för dagen är nog mest att ta det lugnt. Tänkte måla lite, baka citronpaj och sen en promenad i eftermiddag eller kväll. Men först lunch för nu kurrar det i min mage...

Fika på Wayne´s efter onsdagspromenaden.

4 comments:

Ferferi in Paris/Gothenburg said...

Åh vad mysigt inlägg. Allting lät så härligt. Barnen, promenaderna, bloggtipset, citronpajen...! Måste säga att dina rader om promenader fick mig att bli sugen på lite motion jag med. Det brister lite hos mig också det dära.... Och slutligen: Jag både tar i trä och håller tummarna, som du önskar! ;)

Malin said...

Vädret är botten, hösten kommer bli så låååång om den redan är här, vilket det känns som den är.
Vi sitter och myser i soffan nu sonen och jag, ska på 2,5-års kontroll sen...
Hoppas ni får en underbar fredag, kram Malin

Helly på Sicilien said...

Åh, kan verkligen sakna att promenera. Hemma gick jag massor, men här måste man ta bilen överallt så det blir inte mycket till promenad. Jag brukar dock tänka på att ta trapporna istället för hissen ;)

DILA said...

Ferferi: Tack! Tänk att motion så ofta är en bristvara. =)

Malin: Vad härligt med lite soffmys. Hoppas 2,5-års kontrollen går bra.

Helly: varför måste ni ta bilen så mycket? är det långa avstånd? Trappträning är alltid bra, speciellt för rumpan. =)

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho