Tuesday, September 21, 2010

Sexmånaderskontroll och spontanfika


Idag var det dags för Hilmers sexmånaderskontroll på BVC (han fyller sex månader på torsdag). Mätning och vägning stod på programmet samt en träff med barnläkaren som klämde, kände och lyssnade. Hilmer vägde 8560 gram och var 67,5 cm lång. Barnläkaren stämplade grönt i journalen, Hilmer klarade besiktningen galant. Jag kan knappt fatta att min lillkille redan är sex månader gammal. Jag tycker inte det var länge sedan som Andreas och jag var på väg till förlossningen för att se Hilmer komma till världen, ja det krävdes förstås en hel del arbete innan han såg världens ljus. Det är så spännande att få följa hans utveckling dag för dag. Jag kan knappt fatta att jag numera är tvåbarnsmamma, mamma till världens finaste och underbaraste killar.

På eftermiddagen kom svägerskan, Felix och Elvira på spontanfika. det var jätte mysigt att träffas och uppdateras vad som hade hänt sedan sist. Oliver och Felix byggde med lego och Elvira och Hilmer bekantade sig med varandra. Elvira var jätte sugen på kusinens napp som hon tog ur Hilmers mun gång på gång. Han satt mest förundrad och tittade på henne med stora ögon. Ikväll har vi bara tagit det lugnt. Andreas och Oliver har lagat mat och sedan kikade vi på vårt favoritprogram "Halv åtta hos mig". Nu är det dags att natta Oliver och sedan blir det "Såld på hus" på TV4Plus...

Bild: www.weheartit.com

3 comments:

Malin said...

Tiden går så fort, ibland blir man nästan rädd. För mig känns det oxå konstigt, att gå från 2-barnsmamma till 3-barnsmamma efter SÅ många år med "bara" två, jag som inte skulle ha några barn alls när jag var ung ;-)
Mysigt med spontanfika, blir ofta dom bästa :-)
Höstkramar Malin

DILA said...

Malin: Visst går tiden fort. Jag ville heller aldrig ha barn när jag var ung. Var så trött på barn efter att ha varit barnvakt åt mina tre småbröder i tid och otid. Tur att man blev äldre och visare. Hoppas du får en härlig höstdag.

Kram Dila

Sussi said...

Det är 2,5 månader sedan jag såg han så jag kan tänka mig att han är superstor nu! =D

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho