Friday, October 22, 2010

Snö, sushi och tv-spel...


Var uppe vid halv fyra i morse och gjorde välling till Hilmer. Råkade titta ut genom fönstret och såg att det snöade. Stod ett tag i fönstret och såg hur snöflingorna dansade i gatlyktornas sken. Magiskt och vackert! Trodde aldrig att snön skulle ligga kvar men när vi vaknade i morse var det alldeles vitt ute. Oliver var lyrisk och hoppade omkring av glädje. Han är feberfri och pigg men fick vara hemma idag också då de skulle ha utedag hela dagen i skolan. Efter frukosten byltade vi på oss och tog med oss en påse bröd och gick till Stadsparken och matade änderna. Vi var nog efterlängtade, de hungriga änderna sprang efter Oliver och nästan klev på varandra för att komma åt en bit bröd. När påsen var tom tog vi en promenad efter ån innan vi gick hem igen. Väl hemma så spelade Oliver och jag Lego Indiana Jones på Playstation 3. Det var jätte skoj men Oliver konstaterade att hans mamma inte var så bra på det där med att spela. Men han var tålmodig och förklarade om och om igen vilka knappar man skulle trycka på och när. Han blir nog en pedagog som sin kära mor! Vid lunch kom söta Anna över med sushi som vi smaskade i oss. Åh vad gott det var! Sushin kom från det nya sushistället i stan och jag måste säga att det var riktigt fräscht och gott. Måste garanterat provas igen. Sushi är supergott men äts tyvärr allt för sällan. Annars har dagen varit lugn, inte mycket på tapeten. Ikväll ska vi över till Linus, Marika och lilla Elsa hela familjen och fredagsmysa med thaimat och Idol. Nu ska vi bara njuta över att det är fredag och att helgen är här.

Bilder: Privata (Made by Dila)

5 comments:

Sussi said...

Visst är det fantastiskt med snö! =D

Ellinor said...

Fantastiskt vackra bilder, men jag hoppas ändå att snön låter vänta på sig här i Paris ;)

Kram

Helena said...

Hej!
Det låter som en riktigt härlig dag, med matning av änder och sushi till lunch - en klar favorit här också och något jag kan gå och längta efter!

Och tänk att snön har kommit till nästan hela Sverige - att sitta så här lite på avstånd och läsa om det frammanar blandade känslor. Det är ju så fint, ljust och mysigt å ena sidan, men å andra sidan kan jag minnas med hela kroppen hur kallt det känns när första snön för säsongen slår till och man står där, oftast otillräckligt klädd, och skrapar bilrutorna med ett CDfodral (eftersom man inte hittar skrapan sedan förra vintern...) ;-)

En så trevlig blogg du har, och så trevligt skriven. Tack för ditt besök hos mig - en glad överraskning!

Varma hälsningar, Helena, The Swenglish Home

Ferferi i Göteborg said...

Vilken mysig dag ni verkar ha haft! Jag som först tyckte lite synd om dig för att du fick gå upp mitt i natten för vällingvärmning. Men visst är det helt otroligt det där med snön? Hur kan det komma så tidigt? Måste vara rekord av något slag...

DILA said...

Sussi: Ja, underbart. synd bara att den försvann så fort.

Ellinor: Tack så mycket! Håller med om att vintern kan få vänta ett litet tag till.

Helena: Visst är det gott med sushi! Det är jätte mysigt med snö men inte för länge. För mig kan det få vara snö och kallt från första advent fram till nyår, sen räcker det. Känner igen det där med försvunna bilskrapor, hur många man än har. =) Tack så mycket för att du gillar min blogg. Gillar din blogg skarpt!

Ferferi: ja, det var en jätte mysig dag. Börjar bli van med att sova för lite men nu börjar Hilmer äntligen att sova lite bättre. Ja så här tidigt var det nog länge sedan snön kom. Hoppas att du mår bättre nu! Tänker på dig!

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho