Friday, November 12, 2010

Friday evening...


TGIF! Ja, fredagen var efterlängtad denna vecka. Mötet igår tog på krafterna rejält. Jag har nog aldrig blivit bombarderad med så många frågor, och konstiga sådana, förut. Det var nästan som en kulspruteeld, i ett smattrande och rasande tempo. Jag hoppas att det gick bra men jag vet inte. För en gångs skull var det svårt att känna hur det hade gått. Annars brukar jag ha en föraning men inte denna gång. Men jag gjorde mitt bästa, var mig själv och svarade så gott jag kunde. Resten ligger inte i mina händer. Vad som är menat, är menat!

Oliver har precis åkt ut till farmor och farfar i Julita och ska vara där i helgen. Bad och mys står på programmet. Snart kommer Linus, Marika och Elsa hit och vi ska bjuda på pasta med räkor och chili. En av mina favoriträtter och som är jätte enkel att göra. Tänkte dela med mig av receptet som kommer från kokboken Kärlek, oliver och timjan. Ha en underbar fredag alla!

Het pasta med räkor och chili
4 personer

500 g räkor med skal 
300 g spaghetti
2 + 2 msk olivolja
1 röd färsk chilipeppar
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
rivet skal av 1/2 - 1 citron
salt, peppar
1 rejäl bunt ruccolasallad
2 dl nyriven parmesan
1. Snitta upp, kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och finstrimla paprikan. Riv skalet av 1 tvättad citron. Skala räkorna. Grovstrimla ruccolan. Riv parmesanen. Ställ allt detta åt sidan.

2. Koka spaghettein i rikligt med slatat vatten tillsammans med 2 msk av olivoljan. 
3. Fräs till den goda röran med chili, vitlök och paprika i 2 msk olivolja på ganska låg värme i 4-5 minuter. Salta och peppra lätt. Spara ca 2 dl av pastaspadet. Blanda chiliröran med den nykokta pastan och avrunna spaghettin och vänd också ner räkorna, det rivna citronskalet och ruccolan. Häll i ca 1 dl av kokspadet från pastan (det räcker nog med 1 dl, ta annars lite mer) och rör om. Servera direkt med riven parmesanost. 

Smaklig måltid!

Bild 2: Privat (Made by Dila)

3 comments:

Ferferi i Göteborg said...

Gudars så gott det såg ut! Jag tror säkert mötet gick jättebra! Oftast är det de gånger man inte kommer ihåg så mycket som jag tror det gått bra. För då har allting på något sätt kommit naturligt. Jag håller tummarna!

Sussi said...

Det gick säkert jättebra!

DILA said...

Ferferi: det är jätte gott! Jag hoppas att mötet gick bra. Tack för att du håller tummarna!

Sussi: I hope so! =)

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho