Tuesday, November 23, 2010

Inte på topp...

Bilder: Privata (Made by Dila)

 Hualigen! Ute blåser halv storm och har så gjort hela dagen. Snön yr och träden i parken tappar gamla och murkna grenar. Det gäller att se upp. Hilmer och jag tog det säkra för det osäkra och gick runt parken när vi kämpade oss genom blåsten till återvinningsstationen ett par gator bort. Vädret har sannerligen stämt väl överens med mitt humör idag. Jag har varit irriterad och låg och tålamodet har inte varit det bästa. Humöret har inte varit på topp om man säger så. Oliver och Andreas har gjort sitt bästa för att pigga upp mig; bjudit mig på god mat och kommit och pussat och kramat mig både nu och då. Jag vet inte varför jag har känt mig nere. Kanske bidrar bristen på sömn till min tråkiga sinnesstämning. Hilmer har varit hängig och kinkig de senaste två dagarna och har sovit jätte dåligt. Han fick sin första tand i fredags och tand två är nu på väg upp. Han är också snorig och jätte slemmig i halsen vilket har inneburit att han har kräkts två gånger idag. Det tar på krafterna. Sen är pappa fortfarande kvar på sjukhuset och det är jobbigt att se familjen lida. Alla har en gnagande oro i kroppen fast det inte pratas så mycket. Man tänker på julen och undrar hur det ska bli.

Läste nyligen hos Mia, en av mina favoritbloggare, om en önskan om att för en stund få vara någon annan.
Vi har väl alla någon gång känt det så. En önskan om att få vara någon annan. Eller att få vara någon annanstans. Det behöver inte betyda att vi är missnöjda med våra liv eller den vi är. Vi kanske bara har en dålig dag. Och det är okej att ha dåliga dagar, det är okej att ibland få känna sig lite nere. Och som en klok tjej sa; "Om vi alla bar omkring våra liv i genomskinliga plastpåsar så skulle ingen av oss vilja byta med varandra". Det tål att tänkas på när vi mår dåligt och önskar vi vore någon annan. Och när vi inte känner oss på topp, då är det guld värt att ha nära och kära som pussar och kramar om en. Eller en underbar vän, i det här fallet Linda B som muntrade upp mig och fick mig på bra humör igen. Tack också till alla mina nära och kära som älskar mig för den jag är trots en dålig dag! Nu är det snart natti natti och jag går och lägger mig lite gladare och med en förhoppning om en alldeles underbar morgondag. För imorgon är en ny dag!

5 comments:

Riset said...

Jag är glad att du är precis den du är!!!
...och du...det är OK att vara nedstämd då och då!

Ti amo! Ringer någon kväll...
Pussar i mängder!!!!!!!

DILA said...

Riset: Tack stumpan! Nu känns det bättre. Ti amo!

Kram Dila

Malin said...

Vissa dagar så vill man inte ens finnas, då är allt nattsvart, man har ingen energi, ingen lust. Som tur är mår man inte alltid så och jag säger som Riset, Jag är glad att du är du, att jag har "träffat" dig och att det känns som att vi har så mycket gemensamt.

Kram och hoppas idag blir en riktigt bra dag!

Sussi said...

Jobbigt med dåliga dagar! =( Hoppas det blir bättre snart! KRAM

DILA said...

Malin: Tack! Vad go´du är! jag är så glad att jag har lärt känna dig.

Sussi: Aldrig kul med dåliga dagar men det bästa är att de brukar gå över fort. Nu känns allt bra igen!

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho