Wednesday, December 01, 2010

Cherry on top award...


Jag har fått en finfin utmärkelse av söta Helena och Freedomtravel. Motiveringen lyder: Made by Dila är en personlig och fin blogg som jag har läst ganska länge: Vardagsliv, böcker, mat och resor.

Jag blir alldeles varm och glad och tackar ödmjukast. Kika gärna in till Helena på Freedomtravel som bjuder på resetips, mat, böcker och mycket annat skoj. Enligt reglerna ska man berätta om sina tre favoritförfattare och någon bok de har skrivit och sedan skicka utmärkelsen vidare till fem andra bloggare. Tre favoritförfattare? Jag blir alldeles kallsvettig. Hur ska en bokmal som jag kunna välja ut bara tre favoritförfattare!? ! Men jag får väl göra ett försök. Off we go:

3 favoritförfattare:
  • Rosamunde Pilcher: en brittisk författarinna som detaljerat och målande framför allt skriver familjeromaner. Dessa utspelar sig ofta i Cornwall, London eller Skottland. Hennes karaktärs- och miljöskildringar är levande, målande och intressanta. Första boken jag föll för var Snäcksamlarna, en andra favoriter är Midvinter och Vägen Hem.
  • Donna Leon: Amerikansk författarinna som sedan 30 år tillbaka bor i Venedig. Hon är framför allt känd för sina deckare om Komissarie Brunetti. Hennes böcker är översatta till 23 språk men inte till italienska eftersom hon inte vill bli känd i Italien. Jag har totalt förälskat mig i böckerna om kommissarie Brunetti vid venedigpolisen. Hennes böcker tar upp känsliga ämnen så som sexturism, flyktingproblematik, samhällshiearki, korrumption, maffian etc. Exempel på utgivna böcker om kommissarie Brunetti är Död i främmande land, Högvatten, Falska bevis och Natt i Venedig. 
  • Paolo Coelho: Det är nog inte många som inte känner till denna författare, en av vår tids mest lästa. många av hans böcker handlar om att följa sina drömmar och att finna sig själv. Mina favoriter är Alkemisten, Veronika bestämmer sig för att dö och Djävulen och fröken Prym. 
  •  Carlos Riuz Zafon: Spansk författare med sin bas i Barcelona som ofta utgör skådeplats för hans romaner. Nervkittlande och som suger tag i en från sida ett och inte släpper taget förrän sista ordet. Vindens Skugga och Ängelns lek är utgivna på svenska.
Oj, det blev visst fyra författare och jag skulle kunna fortsätta i en oändlighet men här sätter vi stopp för denna gång.

5 bloggar som jag gillar och skickar utmärkelsen vidare till:
  • Fröken Isakson: Min söta och underbara svägerska som bloggar om allt mellan himmel och jord; shopping, inredning, familjeliv, mat, mode etc. Allt som gör livet lite mysigare och lyxigare.
  • Mias värld: En av de första bloggarna som jag fastnade för. Har man en gång klivit in i Mias värld så vill man aldrig lämna den. Härliga foton, inredning, litteratur, resor och tänkvärda ord. En underbar tjej med skinn på näsan men också ett känsligt inre. Denna tjej kommer garanterat att gå långt!
  • Ellinors world á Paris: En blogg som jag ganska nyligen upptäckt. Ellinor har bytt vardagen mot studier i Paris där hon gör nya upptäckter varje dag. Dessutom är hon en lika galen boknörd som jag. 
  • The Swenglish Home: En kreativ tjej utan dess like. Underbara foton och fantastiska inredningsdekorationer i alla dess former. Vill du ha inspiration så är det hos Helena du ska kolla. Helena, nu är det dags att öppna en webshop så att vi kan få ta del av dina underbara saker!
  • Cannolis blogg: En underbar och positiv tjej som äntligen har hittat hem. Hennes positivitet och kloka ord lyser upp i mörkret. Jag är så glad att jag har lärt känna Malin och fått henne till vän. 
Jag skulle kunna rabbla upp fler underbara bloggar som jag älskar att följa och som gör mitt liv roligare och klokare. Ni alla vet vilka ni är!

7 comments:

Fröken Isakson said...

Åh tack söta, vad glad jag blir. Tack tack tack :D, kram kram ♥

Fröken Isakson said...

Ps:vilka bra boktips ska kolla in dem. Åh Carlos Ruiz Zafon är ju sååå underbar :D

Malin said...

Vad gullig du är, tack så myket!! Jag är glad att vi har funnit varandra oxå och att du har blivit min vän.

Kram

Ellinor said...

Tusen tack fina du!
Har fått denna award tidigare, men då i en helt annat tappning. Skall ta mig en funderare på de där författarna (svårt att välja) och återkommer senare när mitt svar publicerats.
Stor kram

Helena, The Swenglish Home said...

Tusen tack, snälla du, både för rara ord om mitt lilla "projekt" och så nu denna ärofyllda utmärkelse, med tillhörande jättegulliga ord - de värmer SÅ!

Håller just på att försöka hinna ikapp i denna härliga bloggvärld, både med läsandet och kommenterandet - vi hörs snart igen.

Än en gång tack!

Kramar från Helena

mia said...

Åh jisses vad fint! Tack snälla! Du är ju också en av de första jag började läsa, hur länge sen är det nu? Är så van att kika in här att jag glömt hur många gånger jag gjort det. Antar att det är vad man kallar äkta bloggvänskap.. :)

Ellinor said...

Här finns nu mitt inlägg: http://ellinorsworld.blogspot.com/2010/12/another-cherry-on-top-award.html

Åter igen; tusen tack!

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho