Friday, December 10, 2010

Fin till jul...

 Coffee for two?

Buongiorno! Idag strålar solen och himlen är klarblå. Det är kallt men friskt ute, ca 10 minusgrader. Den positiva känslan som infann sig häromdagen är fortfarande kvar och jag känner hur det nästan sprudlar av glädje och energi inom mig. De tre senaste veckorna har varit tunga och jobbiga med alla sjukdomar men nu börjar vi se ljuset igen. Hilmer verkar må bättre, det kliar fortfarande men inga fler koppor har dykt upp och de han har, vilket är MÅNGA, har börjat torka in. Snart är det slut på karantänen och förhoppningsvis vill våra vänner börja umgås med oss igen.

När jag var hos frissan i måndags tänkte jag på hur oglamoröst mitt liv är just nu. Hela mitt liv kretsar kring familjen och hemmet, vilket också avspeglar sig här på bloggen. Inga dagens outfit här inte, här är det mjukiskläder som gäller, håret i tofs och oftast osminkad. Inget mode, inredning, resor, foto, kultur och annat glammigt, saker som annars brukar intressera mig. För utomstående kan nog mitt liv verka ganska trist, jag har förvandlats till en tråkig småbarnsmamma. Jag lovar att jag egentligen inte är så tråkig som det verkar, det är bara att just nu är mitt liv fokuserat på familj och hem. Tiden är en bristvara och ofta tryter orken. Det enda som jag riktigt unnar mig och inte ger avkall på är min tid precis innan jag somnar, då jag läser och ligger en stund på spikmattan och kör lite avslappning. Den är helig för mig! Nej, min blogg tar nog inte första platsen när det gäller glammighet och intressanta saker. Men det gör ingenting, för jag är precis där jag vill vara!

Däremot ska jag försöka bli lite bättre på att unna mig egentid och kanske hinna med lite andra saker än bara familjen och hemmet och vi börjar direkt idag. Jag rotade runt bland mina tyger och hittade ett fint sidentyg i blått. Så nu ska det bli en ny kjol till jul. Foder, tråd och dragkedja är inhandlat och mönster är fixat. Nu ska här sys och den tråkiga småbarnsmamman ska bli lite glammig till jul! Så nu vet ni vad jag sysselsätter mig med idag. Här ska klippas, nålas och gasas på symaskinen och förhoppningsvis blir resultatet en fin kjol till mig. Nu kör vi så det ryker!

Tyget jag har valt till kjolen,
ett blått underbart sidentyg.
Det är denna modell på kjolen som jag hade tänkt.
Bilder: Privata (Made by Dila)

5 comments:

Ellinor said...

Vilken underbar känsla! Hoppas den kommit för att stanna. Skönt att höra att ni börjar må bättre nu också. "Olyckor" har alltid en tendens att komma på en gång.

Gällande det där med glammighet eller inte så tycker i alla fall jag personligen bättre om alla dessa mysiga "vardagsbloggar". Det finns faktiskt mycket glamour, glädje och framförallt inspiration att finna i vardagen!

Ska bli spännande att se hur kjolen blev sedan. Modellen ser jätte fin ut.

Stor kram

Malin said...

Vad härligt att kunna sy, att skapa så mycket som du kan.
Jag är likadan, lever bara för familjen och går typ alltid i mjukisbyxor och smink, vad är det? Å andra sidan har jag aldrig varit mycket för smink, när jag jobbade som bartender så sminkade jag mig LITE men annars? Nääää...
Vi hade oxå -10 igår men idag är det nollan, det är ju inte klokt vad vädret ändrar sig! Inte roligt alls idag.
Kram

Fröken Isakson said...

Den ser ju supersnygg ut :). Hilmisen får ta och krya på sig så att vi kan komma förbi och kika. kram kram

DILA said...

Ellinor: Ja, ibland verkar det som om alla tråkiga saker kommer på en gång. Men nu börjar vi att må bättre. Du har så rätt att det finns glamour i vardagen och det är ju i vardagen vi lever vår mesta tid. Tror att kjolen kommer att bli bra.

Malin: Ja, det är kul att kunna sy och jag älskar att skapa olika plagg. Tyvärr har det inte funnits så mycket tid och ork för det de sista åren men nu ska jag ta tag i det igen.

Fröken Isakson: Visst är det en fin modell. Hilmers koppor har torkat nu så ni får gärna komma förbi i veckan.

Kram Dila

Ferferi i Göteborg said...

Fast jag tycker nog inte alls du verkar så tråkig och allt vad det är. Tycker du verkar ha fullt upp med matlagning, hushållssysslor och att sy och det är ju precis sådana grejer som gör livet lite skönare. Så fortsätt så. Kjolen kan inte annat än bli supersnygg. Ser fram emot resultatet. Blev otroligt sugen på att sy nåt för nyår jag med nu...

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho