Monday, January 31, 2011

Glädje och sorg...

 Fina rosor från svärföräldrarna
som grattis till mitt nya jobb.

Ja, det blev en intensiv och omtumlande helg fylld med både glädje och sorg. Fredagens familjemys började bra. oliver hade beställd fläskfilé, potatisklyftor i ugn, bearnaisesås och sallad. Vi tittade på familjefilmen Vilda djur som Oliver älskade och vi mumsade chips och frukt. Vi skålade i rosa bubbel och fanta och firade både Olivers födelsedag och att jag dagen till ära fått reda på att jag fått ett nytt jobb. Jobbet är ett vikariat fram till sommaren och därefter en tillsvidaretjänst på en friskola, årskurs 6-9 i ämnena Svenska, SvenskaA, SO och ansvar för skoltidningen. Jag kommer att få pendla med tåg men det tar bara 13 minuter och sedan en 6 minuters promenad. Det ska verkligen bli jätte skoj och det roliga är att på skolan arbetar två killar som jag pluggade ihop med så de känner jag ju redan. Tillbaka till fredagskvällen; vårt fredagsmys fick hastigt avbrytas av att Hilmer blev dålig. Han har varit slemmig och rosslig i halsen i flera veckor nu och i fredags kväll fick han svårt att andas. Min mamma kom och följde med Hilmer och mig till akuten. Där satt vi sedan från klockan 23.00-02.00. Hilmer fick andas luftrörsvidgande i en mask och sedan fick vi med oss medicin hem. Resten av natten blev lugn och på lördagen var han hyfsat pigg igen.

 Solen på väg ner medan vi väntar på läkaren.
Hilmer passar på att sova lite.

På Lördagen firade vi både Oliver och min lillebror Olle (som fyllde 16 år på lördagen) här hemma hos oss. Det var närmsta familjen som kom och det var mysigt att träffas allihopa som vanligt. Andreas hade bakat en pavlova som vi smaskade i oss tillsammans med bullar och kakor. Min lillebror Max stannade kvar här på kvällen och åt med oss, kyckling, rotsaker i ugn och Andreas hemmagjorda bearnaisesås. Sedan tittade vi på film, Pippi på rymmen och fortsatte fredagens familjemys. 

På söndagen var det så dags igen, Hilmer fick svårt att andas igen. Andreas skjutsade in oss till akuten vid ett-tiden och åkte sedan hem igen. Oliver skulle ha kalas i bowlinghallen för sina kompis och det kändes viktigt att det blev av. Hilmer och jag blev kvar på akuten till halvfem. De konstaterade att han hade fått RS-virus och öroninflammation. Han fick inhalera luftrörsvidgande igen och dricka flytande kortison. Sen fick vi utskrivet penicillin. Kvällen blev orolig, Hilmer var pipig och hade förmodligen ont i örat men andningen var okej. natten blev tack och lov lugn så att vi fick sova, vi hade en hel del sömn att ta igen. Nu är det bara att hålla tummarna att viruset läker ut snabbt och att vi slipper fler turer till akuten för att inhalera. Det är så fascinerande att se hur livet bjuder på både glädje och sorg, ofta går de hand i hand. Det är bara att följa med strömmen och njuta av varenda glädjeämne och ta sig igenom de sorger och bedrövelser man möter.

7 comments:

Ellinor said...

Oj, vilken helg ni haft! Tur att allting slutade lyckligt tillslut.
Det är som du säger; glädje och sorg går ofta hand i hand.
Kram

Malin said...

Fy vilken tuff helg! Skönt att dom hittade vad som bevärade honom och förhoppningsvis så blir han frisk snabbt nu när han har fått medicin.
Skönt ändå att födelsedagsbarnet fick en fin helt trots allt.
Stort grattis till nya jobbet!
Kramar Malin

Freedomtravel said...

Grattis till nya jobbet och hoppas att Hilmer snart blir bättre! Men det är väl precis så att leva, det går upp och ner, och ibland snabbt...

Ferferi i Stockholm said...

Men oj så det låter som något liknande jag upplevde häromveckan: glädje och sorg i salig blandning. Fy vilken skräckupplevelse så med en liten kärleksfull liten krabat. Jag hoppas verkligen han blir kry så fort som möjligt.

Ferferi i Stockholm said...

Glömde alldeles: STORT grattis till jobbet, sååå kul!!!! :) Btw, har inte glömt av din fina award. Jag är bara inte riktigt på banan än, efter flytt och allt!

Helena, The Swenglish Home said...

Vilken omtumlande helg! Hoppas lille Hilmer piggnar på sig fort nu, så att ni inte behöver ha sådana där upplevelser mer.

Grattis till dig och ditt nya jobb och grattis till Oliver och hans STORA födelsedag! Tänk, visst är det underligt hur fort de växer... jag tycker det var alldeles nyss min äldste (7 1/2 nu) fick sin lilla tramptraktor... fast det var visst när han fyllde två, och det är ju jättelänge sedan!

Stor kram,
Helena

DILA said...

Ellinor: ja , det var en händelserik helg! och allt slutade tack och lov väl.

Malin: Nu är Hilmer piggare, hoppas att det håller i sig. Tack så mycket! jag är jätte glad för nya jobbet!

freedomtravel: Tack! Ja, livet är som en berg-och-dalbana och man vet aldrig när det svänger.

Ferferi: ja, jag förstod att det var väldigt tvära kast för dig. Hoppas att det är lite lugnare nu. Tack! Hoppas allt gått bra med flytten.

Helena: Ja, det var verkligen en omtumlande helg. Nu har det dock lugnat ner sig och Hilmer är piggare. tack så mycket, både från mig och Oliver. Ja, visst växer de så det knakar och åren rullar på. Jag kan knappt fatta att min stora kille redan är 9 år.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho