Saturday, June 25, 2011

Lite smått och gott...

I början av veckan (mån-ons) var jag iväg på kurs, de berömda LärardagarnaAronsborg i Bålsta, anordnat av Lärarförbundet. Jag åkte tillsammans med tre kollegor och oj vad skoj vi hade. Mysigt hotellrum (underbart att få ha HELA sängen själv för en gångs skull), supergod mat, mysig miljö, intressanta föreläsningar och gruppdiskussioner och trevligt sällskap. Jag är jätte glad att jag åkte och det blev en lyckad resa.

 Mina söta kollegor Sofia och Eva.
Roger och Sofia.
Vatten i fin flaska.
 Måndagens förrätt.
Ostkaka på kavringsbotten toppad med löjrom.
Salladsbädd och kräftstjärtsvinägrett.
 Måndagens varmrätt.
Oxfiléspätt med ärtskott och pancetta, potatispuré och rödvinssås.
Mojito.

I torsdags hade vi gravsättning för pappas urna. Vi samlades närmsta familjen för en enkel och fin ceremoni. Pappa begravdes bredvid sin mormor och morfar precis som han önskade. Jag trodde att det skulle vara enklare den här gången (jämfört med begravningen) men det blev jobbigare än jag trodde. När kyrkklockorna ringde så kunde jag inte hålla tårarna borta längre. När mamma sänkte ner urnan slutade det att regna och molnen skingrades. Efteråt åkte vi tillsammans till Hjälmare docka och Kanalcaféet för lite lunch och fika. Det blev en trevlig avslutning där sorgen skingrades i den mysiga miljön. 

Västermo Kyrka.
 Alla samlade utanför Kanalcaféet.
 Kanalcaféet.
Midsommarafton  för vår del blev jätte lugn. Nästan hela dagen gick åt till att packa inför västkustresan, förutom en snabb fika hos mamma på förmiddagen. På kvällen åkte vi ut till svärföräldrarna i Julita och fick njuta av ett smarrigt midsommarbord med snaps till. Lika mysigt som vanligt. Sen blev det sängen redan vid tio, trötta som vi var. Idag har vi bara tagit det lugnt. Förmiddagen tillbringades på svärföräldrarnas altan i solen med en kopp kaffe och en tidning. Jasminen doftade underbart. Hilmer sov i vagnen och Andreas och Oliver cyklade ner till sjön och fiskade. Imorgon bitti bär det av på semester. Vi styr kosan mot västkusten och Skummeslövsstrand norr om Båstad. Tillsammans med svärföräldrarna ska vi tillbringa en skön vecka vid havet. Nu ska jag krypa i säng och lyssna på reprisen på Sommarpratarna på P1. Mark Levengood var först ut. Natti natti på er alla. Nästa gång vi hörs är det från kusten...

4 comments:

my white mess said...

Härligt att lärarkonferansen blev kanon.
Önskar dig en fortsatt fin helg1
Kram Malin

Malin said...

Skönt att konferansen blev så lyckad och oj vilken god mat! Sen en (??) mijito ovanpå det, det är allt man behöver ;-)
Kan förstå att sorgen blev påtaglig igen när ni sänkte ner pappas urna i marken, den kommer ju aldrig att försvinna även om den mildras med tiden. Men det kommer nog alltid att finnas saker som triggar igång saknaden, får sorgen att bubbla upp och det här var ju verkligen ett sånt tillfälle. Skönt att det allt gick bra i varje fall och att ni har varandra.
Hoppas i får en kanonsemester med vackert väder!
Kramar

Ellinor said...

Härligt med lite semester! Hoppas att ni får det riktigt, riktigt bra!
Kram

DILA said...

Malin: Ja, det var kul att konferensen blev så lyckad.

Malin: Ja, maten var fantastiskt go, för att inte tala om mojiton! =)
Ja, sorgen kommer och går även om den mildras med tiden. vi pratar mycket om pappa och det tror jag är viktigt.

Ellinor: Ja, semester är aldrig fel! =)

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho