Wednesday, April 02, 2008

Konstiga drömmar

Bild: www.handarbete.se

De senaste veckorna har jag flera gånger drömt att någon i min närhet dött, först var det pappa, sen farmor och de senaste gångerna har det varit mer diffust. Lite otäckt, eller väldigt otäckt eftersom jag ofta vaknat skräckslagen. Jag vände mig till min kära mor som har läst om drömtydning och som analyserar det mesta. Hon brukar alltid överrösa mig med litteratur, artiklar och allehanda råd om livet och personlig utveckling. Är det en arbetsskada eller försöker hon att säga mig något???? Hur som helst så hävdar kära mor att drömmar om döden är utvecklingsdrömmar och inget annat. Man står inför något nytt i livet. Och nej, jag är inte gravid om någon undrar. Däremot så är jag ju färdig med min utbildning till sommaren och har ingen aning om vad som kommer att hända till hösten. Det är skrämmande och jobbigt att inte veta, oftast tycker man om att köra i samma gamla vanliga hjulspår, veta vad man har och känna den tryggheten. Det är öppenbart att jag står inför ett nytt kapitel i mitt liv och just nu så innehåller kapitlet bara tomma sidor, inte en bokstav är skriven. Om mamma har rätt så är det just detta som mina otäcka drömmar handlar om, vem vet?

4 comments:

Mia said...

Oh jag med! Har ofta drömt om att öppna mitt eget bokcafé, vad mysigt det skulle vara. Det skulle finnas stora mjuka fåtöljer och fotpallar, enorma koppar man kan dricka te ur och hembakta muffins.

Jag är ingen expert på drömtydning men det lilla jag läst är att drömmar om döden inte betyder att någon ska dö utan att man funderar på förändring och att bryta upp etc. Men visst får man lite ont i magen när man drömmer något så hemskt om någon man älskar.

Dila said...

Mia: Öppnar du ett bokcafé så lovar jag att komma! Det skulle vara jätte mysigt. Jag skulle kunna åka hur långt som helst för böcker, en skön fåtölj, te och muffins.
Mm, drömmar om döden är inte roliga trots att man vet att de egentligen handlar om något helt annat. Ja, förändring lär det ju helt klart bli i mitt liv.
Kram Dila

Anonymous said...

SECURITY CENTER: See Please Here

Mia said...

Tack! Jag behöver alla tummar jag kan få. :)

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho