Sunday, July 20, 2008

Livat i luckan

Bild: www.recept.nu

Igår var en perfekt ledig dag med familjen. Sovmorgon, god frukost följt av trevlig fika nere vid ån tillsammans med bror Linus och hans Marika. På kvällen var vi över till Linus och Marika och lagade mat tillsammans. Det blev en pastarätt från recept.nu med färsk pasta, körsbärstomat, bacon (egentligen panchetta), vitlök, aubergine, ruccola och mozzarella. Hur smaskigt som helst! Naturligtvis ett gott rött vin till. Kvällen fortsatte med goda drinkar, frågesspelet Buzz till playstation 3 och lite singstar. Vid tvåtiden på natten traskade vi hemåt, Oliver fortfarande vaken och i extas över Buzz som han tyckte var superroligt. Det kanske ska sägas att han inte var med och spelade utan bara tittade på, men kul tyckte han att det var. Receptet är lite modifierat efter hur vi valde att göra, orginalreceptet finns på recept.nu.

Pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella och ruccuola
2 paket färsk pasta
2 paket baccon (istället för panchetta)
1 vitlöksklyfta
1 aubergine (vi provade vit)
1 ask körsbärstomater
2 st mozzarella
100 g (1 påse) ruccola
olivolja
salt och svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningar med rikligt med salt.
2. Strimla bacconet och fräs i het panna med olivolja, hackad vitlök och hackad aubergine (halvmånar).
3. Dela tomaterna på hälften och tillsätt dem i stekpannan. Låt fräsa några minuter tills de blir mjuka.
4. Hacka ruccolan och tillsätt i pannan tillsammans med mozzarellan som du smular ner. Rör om och häll över pastan. Servera tillsammans med gott lantbröd.

6 comments:

Fröken Isakson said...

Låter smaskens :). Kram

mia said...

Det är du och jag som är kära i boklådan - tror du vi skulle kunna skaffa oss varsin fast iaf jag, inte har barn!? Skulle vi komma undan med det!? :)

Kram Mia

PS. Italiofil (vad är det rätta namnet för det!?) som du är missar du väl in Kommissarie Montalbano ikväll från självaste Sicilien? Bra sätt att öva italienska och mannen är ju bara för sexig...:) Jag sitter bänkad...

DILA said...

Fröken Isakson: Den smakade gudomligt!!!

Mia: Boklådan passar alla som älskar böcker, läsning och som har barnasinnet kvar! Klart jag inte missade Kommmissarie Montalbano. Serien regerar!!!

Kram Dila

Bellezza said...

ojdå, det lätt gott! mysig dag, man får passa på att njuta av sommaren.. kram

DILA said...

Bellezza: Ja, det var supergott. Ett recept jag lätt kan rekommendera.

Kram Dila

Anonymous said...

Tjoho Linda!
Denna rätt brukar jag oxå göra, lustigt! Eller inte? Vi gillar helt enkelt samma saker.
Kram L Riset

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho