Tuesday, July 08, 2008

Utmaning, fem saker...

Jag har blivit utmanad av min bloggvän Aussiekicki och naturligtvis ska jag anta utmaningen.

Regler:
- Posta reglerna först.
- Svara på alla frågor.
- Skicka utmaningen vidare till 6 andra bloggare.
- När du postat dina svar, berätta det för den som utmanade dig!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag:
1.
Träffa mina kära vänninor och ha syjunta.
2. Diska.
3. Åka och storhandla.
4. Titta på Morden i Midsomer på SVT1 kl 21.00 ikväll.
5. Gå ut i ekparken med min underbara son så att han får springa av sig lite.

Vad gjorde du får tio år sedan?
1998 var det ett år sedan jag kom hem från Italien efter att ha bott i Neapel ett år. Min längtan tillbaka var fortfarande oerhört stark. Jag flyttade ihop med mitt ex trots att varningsklockor ringde, vi passade aldrig ihop. Det tog dock ett år till av mycket gråt och tandagnisslan innan jag insåg det. 1998 började jag att läsa på Komvux för att läsa upp mina urusla gymnasiebetyg, jag träffade massor av roliga människor där. 1998 var jag 22 år gammal och spenderade en hel del tid ute på krogen. Jag älskade att klä upp mig och gå ut med mina tjejkompisar och dansa hela natten lång. Efter året i Italien hade jag förändrats som människa. Den blyga och osäkra tjejen var som bortblåst, jag trivdes med mig själv och mådde alldeles prima trots det dåliga förhållandet jag levde i (kanske för att jag just då inte insåg hur dåligt det var). Jag gick på sykurs på ABF en kväll i veckan med min mamma och ägnade mycket tid åt att sy kläder och brodera.

Ställen du bott på?
Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna där jag har i princip all min släkt. Bodde något år i Torshälla, utanför Eskilstuna, innan vi flyttade till Örebro där mamma läste till socionom. Pappa lyckades få jobb där. I Örebro började jag första klass och de tre åren där är nog de lyckligaste i mitt liv. Jag träffade min bästa kompis Linda där och vi är idag, 25 år senare, fortfarande bästa vänner. Vi gjorde alltid massor med roliga saker, utflykter, jag dansade balett, provade gymnastik, spelade fotboll och fiol, höll på med keramik... you name it. Det var tider det! När mamma var färdig med sin utbildning flyttade vi tillbaka till Eskilstuna. Där träffade jag mina kära vänner Anna och Linda B som jag umgås med än idag. 1996 var stan för liten för mig och jag åkte till Neapel och Italien för att jobba som au-pair ett år. Min bästa vän Linda från Örebro var också där och det var galna tider det. Kul hade vi och flytande italienska lärde jag mig på kuppen (plus de tolv kilona jag lade på mig som tur nog försvann igen när jag kom hem). Min italienska är idag ganska ringrostig och behöver fräschas upp. Förutom ett år i Sydney där jag läste turism ett år har jag varit Eskilstuna trogen. Sydney är en underbar stad med vackra omgivningar och trevliga människor. Hade det inte varit för alla otäcka och farliga djur hade jag nog stannat kvar där. =)

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1.
Köpa ett hus i Italien.
2. Resa.
3. Se till så att jag och mina nära och kära hade det bra på alla sätt och vis.
4. Skaffa mig ett hus med en vinterträdgård. Där skulle jag ha massor av exotiska växter och en mysig soffa där jag kunde sitta och läsa och ta det lugnt.
5. Utveckla mig själv genom att prova på saker som jag annars inte har tid eller råd med.

Personer du vill veta mer om?
Människor fascinerar mig och jag älskar att höra deras livs historier. De oväntade mötena är oftast de allra bästa, de människor man annars inte skulle prata med. Det är lite tråkigt här hemma i Sverige. De spontana mötena med människor runt omkring uteblir, man pratar inte med människor man inte känner. Det är en anledning till varför jag älskar att resa, chansen att göra nya bekantskaper med människor man möter på vägen; på flygplatsen, på tunnelbanan, på stranden, på ett café... Det skulle också vara kul att träffa människorna bakom de bloggar jag älskar att läsa.

Jag skickar denna utmaning vidare till: de som känner och vill anta den.

5 comments:

aussiekicki said...

Vad roligt det var att få läsa! Min bästa vän är ifrån Eskilstuna. Vad roligt du verkar ha haft med dina resor till Neapel och Sydney. Skulle du åka tillbaka till Italien och bo ett tag skulle du antagligen få fart på språket igen :-)
Kram!

Bellezza said...

va kul att få läsa lite om dig! jag ahr också gjort utmaningen på min blogg. kram

DILA said...

Kicki: Vilket sammanträffande att din vän är från min hemstad. Världen är allt bra liten ibland. Funderar på att ta en kvällskurs i italienska till hösten för att fräscha upp språket.

Bellezza: det måste jag läsa. alltid lika kul att få veta mer om sina bloggvänner.

Kram Dila

DILA said...

Kicki: Vilket sammanträffande att din vän är från min hemstad. Världen är allt bra liten ibland. Funderar på att ta en kvällskurs i italienska till hösten för att fräscha upp språket.

Bellezza: det måste jag läsa. alltid lika kul att få veta mer om sina bloggvänner.

Kram Dila

mia said...

Rolig läsning!
Apropå L.A, det är ingen skola utan jag har gjort auditions och ska ni träna med en actingcoach, så på det sättet är det skola men inte den typen av skola du kanske tänker på.
Jag har fått hjälp att skaffa en lägenhet som ligger i Marina del Rey. Kommer blogga om den...
Ska vara där 8 5 veckor och det sla bli sååå gött! :)

Kram Mia

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho