Wednesday, September 24, 2008

Milan, here I come!!!

Curva Nord, San Siro. Forza Inter!!!

Så var det dags igen! Snart bär det av till Milano för den årliga weekenden i Italiens modestad nummer ett. Årliga, därför att det är tredje året i rad som vi åker till Milano i november. Första gången (2006) var Andreas och jag där för en romantisk weekend då vi passade på att förlova oss på San Siro i halvlek mellan Inter och Ascoli (fotbollstokiga som vi är), en trettioårs present från min kära sambo. Förra året (2007) var vi där med min bror Linus och hans Marika. Då blev det tyvärr ingen fotboll då matchen blev inställd på grund av fotbollskravaller på flera håll i Italien (efter att en supporter skjutits till döds av en polis). Resan blev trots detta missöde lyckad ändå. I år bär det av Lördagen den 22:a November med hemresa Tisdag 25:e November. Höjdpunkten blir matchen mellan Inter och Juventus på söndagen. Med på denna resa följer Linus och Marika. Jag ser fram emot (förutom fotbollen förstås) att få äta mycket god mat, dricka gott rödvin och söt limoncello och framför allt att shoppa. Favoriten är Zara precis bredvid Il Doumo och en alldeles underbar underklädesbutik på Corso Buenos Aires. Hoppas vädret tillåter en cappucino på något fik utomhus.

Galleria Vittorio Emanuele II

Jag + Zara+ Il Duomo = Lycka

Underbar arkitektur!
Bilder: Privata (Made by Dila)

8 comments:

Fröken Isakson said...

Vad härligt det låter. Då håller vi tummarna att det blir fotboll i år ;). Kram

coolchiq said...

Ja, verkligen kanonharligt! Sjalv alskar jag ocksa Milano och Italien, fast det blir nog inga resor dit for min del:( Hoppas ni far det jattemysigt!

aussiekicki said...

Åhhh, avis!
Jag har varit i Rom men det är nog säkert 12 år sedan.
Det ska definitivt bli fler resor när vi åter blir Europeer!
Kram!

Lex said...

Åhh vad underbart det låter! Du har blivit utmanad av mig!
Kram

mia said...

Men guud vad roligt! Fotbollsmatcherna, hur får man tag på biljetter?
Jag hoppas du kommer fota och komma ihåg tips och upplevelser som vi andra får njuta av här på bloggen.
Åh jag som ännu inte sett Italien, jag bara måste ju dit snart!

Kram Mia

Anonymous said...

Milano låter nice. Där har jag aldrig varit, men det låter som en stad att upptäckta. Jag håller med om att italiensk mat, rödvin och Limoncello ger livet en extra krydda.

Hojta till när du vill ha tillbaka "The secret". Just nu är den utkonkurrerad av "Flyga Drake" som ligger på nattduksbordet. :-)

Kram
AnnaPanna

Riset said...

Vad mysigt! Det är du värd, en höstresa till Italien och jag är inte ett dugg avundsjuk :-)
Kram

DILA said...

Fröken Isakson: Ja, vi får hålla tummarna hårt!!!

Coolchiq: Nej, det blir ju lite långt för er att åka dit. Det är det bästa med Europa, att det är så nära överallt.

Kicki: Jag har aldrig varit i Rom. Vill åka dit till våren. Ska bara övertyga sambon först.

Lex: Underbart var ordet! Ska anta utmaningen så fort jag hinner.

Mia: Hur kan du bara ha missat Italien??? =) Fotbollsbiljetterna har vi ordnat genom hotellet. Billigare än paketresor men lite dyrare än om man köper utanför stadion. Risken då är att man kanske inte får tag i någon biljett. Ska fota som bara den och skriva ner alla tips som man bara måste veta!!!

AnnaPanna: Du är en tjej i min smak. Kan det bli bättre än italiensk mat, rödvin och limoncello??? Absolut inte. Känn ingen brådska med boken. Jag har ju redan läst den så ta all tid du vill.

Linda R: Tack, gumman! Önskar att du var med! När ska vi göra Italien tillsammans igen? Det börjar bli på tiden, eller vad säger du?

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho