Monday, October 06, 2008

Aj, aj, aj...


ont, ont, ONT!!! Har haft problem med en tand ett tag och nu hade det blivit inflammerat. Ringde tandläkaren på min lunch och fick komma akut (som tur var lyckades jag hitta vikarie till min sista lektion). Det var en gammal rotfylld tand som spruckit och blivit inflammerad. De var tvugna att dra ut tanden som var en seg rackare. Han ville inte komma ut utan de fick kalla in en äldre erfaren tandläkare (som är jätte bra på operationer, sa min tandläkare!) som fick borra isär den och skära upp tandköttet. Till slut lossnade den. Jag fick snällt ligga en timme i deras vilorum innan de släppte hem mig 1600 kronor fattigare. Nu gör det ONT; ONT; ONT!!! Och det är jätte synd om mig! Inte bara att jag har ont, jag missar också syjuntan med tjejerna ikväll. Tvi vale!

4 comments:

mia said...

Ja det svider alltid när ska till tandläkaren. Vet du min pappa han är totalt livrädd för tandis. Han kan inte slappna av om han vet att han ska dit en eftermiddag. Stackarn, han blev säkert traumatiserad av någon tandläkare på 60-talet innan pedagogiken gjort sitt inträde.

Angående plastikingreppen ska jag väl först och främst inte säga nåt alls för jag har ju fixat tänderna, vill fixa ett ögonlock till våren som sitter mycket lägre än det andra. Föddes så och hatar det fullkomligt.
Personligen tycker jag det är läskigt hur utseendefixerat samhället är, att begreppet skönhet blivit bokstavligen så smalt. Idag gäller bara en typ av skönhet, kropp, stil etc. Där ligger problemet tycker jag, fram för mer mångfald!
Men samtidigt är det här den värld vi lever i och jag förstår fullständigt att man bara är mänsklig, självklart påverkas man av idealen runt omkring sig.

Som sagt är det en stilfråga gör det men var smart. För mycket och det är risk för Michael Jackson. Har man andra problem som bristande självförtroende då är det där man ska börja inte med ett par nya bröst. Där tycker jag kirurgerna har ett enormt ansvar att filtrera bort dem som inte är lämpliga för ingrepp.

Superroligt att du sa vad du tyckte. Älskar en god diskussion, kan känna att en del nästan är rädda för att säga vad de tycker om det strider emot inlägget. Men tvärtom jag tycker bara det är roligt att få höra hur andra tänker. Det är den snälla svensken i ett nötskal :)

Kram Mia

Lex said...

oj då! Inte kul att ha ont i tand och dyrt att gå till tandläkaren!Hoppas att du känner dig bättre snart! KRAM

lina said...

uuuuuuuusch jag har tandläkarskräck och kan inte ens komma ihåg när jag var där sist -
så det gäller att borsta bra

DILA said...

Mia: Ja, det stora problemet är det samhälle som vi lever i idag, ett samhälle som är extremt utseendefixerat. Visst är det kul med debatt. Att få höra andras åsikter. Det vidgar perspektiven lite grann.

Lex: Ont + dyrt är ingen trevlig kombination. Jag borde istället få betalt för att gå till tandläkaren.

Lina: Jag tycker att jag borstar bra men tydligen inte tillräckligt. Nu ska det borstas så tänderna blänker!

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho