Friday, December 19, 2008

Sista dagen

Bild: www.firajul.nu

Äntligen, finally, finalmente... NU är jag ledig i hela två veckor över jul och nyår innan vårterminen drar igång igen. Det ska bli välbehövligt med lite vila (jag har ändå lite rättning med mig hem men jag kan göra den när jag vill). Igår eftermiddag hade vi avslutning för eleverna och jag kan lugnt garantera att alla var som kossor på grönbete. De var uppklädda och fina men hade knappt fått betygen i hand förrän de var ute genom skolporten. Jag vet inte vilka som tycktes gladast, eleverna eller vi lärare. Nog för att vi gillar varandra men det är alltid skönt med lite egentid. =) Idag hade vi julfika med personalen och skolledningen delade ut julklapp. Vi tackade också av några som slutar och det mest sorliga avskedet var nog det av vår bildlärare. Hon har arbetat på skolan sedan hon var 23 år och nu går hon i pension. Bättre människa kan man knappt träffa. Hon är genuint omtyckt och respekteras av både kollegor och elever och det har nog aldrig uttalats ett ont ord om henne. Trots att jag bara arbetat på skolan i ett halvår och varit hennes kollega under denna korta tid så var det med stor sorg jag kramade om henne. Det är en epok på skolan som går i graven i och med att hon försvinner. Både mina föräldrar, jag och mina bröder har haft henne som bildlärare och nu har jag också fått chansen att vara kollega med denna underbara människa. Ikväll ska Andreas, jag och Oliver över till min bror Linus och hans Marika för att äta och umgås. Det ska bli skönt och trevligt och nu ännu mer när jag vet att jag är ledig i två hela veckor.

3 comments:

Lina said...

Det later underbart. Med lov alltsa. Njut ordentligt.

Forresten tror jag att jag raderade en kommentar fran dig. Jag holl pa att ta bort over femtio spam-meddelande (hemska saker), men det var ju inte meningen att aven du skulle sallas bort. oops.
ha det bra
Lina

mia said...

Jag vill också vara ledig i två veckor. Varför får man inte det på universitetsnivå?! Vi är väl också studenter..
Nåja, jag ska försöka jobba undan en hel del nu innan julafton. Det går ju lättare när man har en näve julgodis nära till hands. :)

Kram Mia

DILA said...

Lina: Jag kommer definitivt att njuta av varenda sekund av lovet! Det är sådant som händer, ingen fara. Hoppas du får en bra och skön jul!

Mia: Visst är det orättvist! Som student på högskola och universitet är man aldrig ledig. Inget höstlov, jullov, sportlov, påsllov och på sommaren måste man jobba för att få ekonomin att gå ihop. Julgodis är rena mirakelkuren för att klara tentor och uppgifter. Hoppas du får en skön och underbar jul!

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho