Thursday, January 22, 2009

Liten har blivit stor

Olle

Max (och Oliver)

Linus
Bilder: Privata (Made by Dila)

Liten har blivit stor, och då syftar jag inte på söta lilla Nils från förra inlägget (nog för att han nu är två dagar gammal). Nej, den jag talar om är min yngsta lillebror Olle. Jag var 19 år gammal när Olle föddes och han blev genast familjens lilla kelgris. Jag har tre bröder och har svårt att inse att de idag faktiskt så stora som de i själva verket är; Linus är 28 år, Max är 20 år och Olle fyller 14 år om en vecka. För mig är de fortfarande mina småbröder som jag älskar över allt annat och som jag måste ta hand om. Ikväll var jag över till mamma och lånade Olles termobyxor. Ja, jag kan faktiskt ha dem. Olle är nu två centimeter längre än jag och har storlek 42 i skor, dessutom en liten annalkande "moppemusche" (små söta hårstrån på överläppen). Jag har så svårt att förstå att min söta lillebror faktiskt har blivit stor. Jag bävar för den dagen då han inte längre vill krama sin storasyster utan bara tycker att jag är pest och pina. Må den dagen aldrig komma!!! Hur stora mina bröder än kommer att bli så kommer jag alltid att älska dem över allt annat, oroa mig för dem och vilja ta hand om dem. Detta är en storasysters uppgift!

3 comments:

mia said...

Ja visst är det. Jag var helt vansinnig på min 16-åriga lillasyster igår o hon tyckte bara jag oroade mig i onödan, det hade hon inte bett om liksom men som du säger, det kan inte hjälpas man är storasyster och det kommer liksom på köpet.

Ja självdisciplin är ordet. Håll tummarna för att jag klarar det i slutändan.

Kram Mia

Petra Månström said...

Och vilken härlig uppgift! Jag önskade att jag hade syskon att ta hand om...

DILA said...

Mia: Som storasyster kommer man alltid att oroa sig, hur stora ens syskon än är. Jag håller tummarna för dig men jag är övertygad om att du kommer att klara studierna galant!

Petra: Ja, det är faktiskt en härlig uppgift även om jag ett antal gånger genom åren velat slå mina syskon gula och blå i ren ilska. Men jag älskar dem över allt annat.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho