Saturday, February 21, 2009

Boktips!Jag läste i Svenska Dagbladet för ett par veckor sedan om boken "Drottningen vänder blad" skriven av Alan Bennett. När sedan min kära bloggvän Mia tipsade om boken kunde jag inte hålla mig utan sprang ner på stan och köpte boken ögona bums. Jag kan lova att jag inte ångrar mig. Boken handlar om den brittiska drottningen som av misstag springer på en bokbuss på slottsområdet. Av ren artighet lånar hon en bok och detta blir en vändpunkt i hennses liv. en passion för läsning väcks hos Hennes Majestät, en passion som snart gör att hennes officiella plikter blir lidande. Det är en charmig och lättläst bok full med humor i och som beskriver hur böcker berikar livet. Jag bara älskade boken och tackar Mia för att hon fick mig att köpa den!!! För alla er som älskar att läsa och är en bokmal precis som jag eller ni som bara vill ha ett gott skratt, detta är en bok för er!

Nu ska jag ge mig i kast med 534 sidor Carl-Johan Vallgren. Nämligen hans nyutkomna "Kunzelmann & Kunzelmann". När Viktor Kunzelmann dör framför sitt staffli, 83 år gammal, rullar en osannolik historia upp sig för hans son Joakim. Historien har sina rötter i mellankrigstidens Tyskland, utspelar sig under andra världskriget och löper vidare in i 40- och 50-talets Sverige. Denna roman handlar om bedrägeri, falskhet och äkthet. Carl-Johan Vallgren vann Augustpriset 2002 och fick då sitt internationella genombrott. Hans böcker har översatts till 25 språk och legat på många bästsäljarlistor. Vallgren har bland annat skrivit " och "Dokument rörande spelaren Rubashov" och "Den vidunderliga kärlekens historia". Den förstnämnda som för mig var en introduktion till Vallgrens litteratur är ett mästerverk och en av de bästa böcker som jag någonsin läst. Så jag har stora förhoppningar på vallgrens nyaste roman och tar mig an de 534 sidorna med härligt pirrande förväntan. Resten återstår att se....

6 comments:

Anonymous said...

Hej tjejen!
Tack för nya boktips. Jag lånar gärna "Drottningen vänder blad" av dig. Om du vill kan du lämna den hos fru Klinton så kan jag hämta upp den hos henne.

Lycka till med dina "sy-projekt" :-)

Kram
AnnaPanna

huldasrita99 said...

Höll faktist i Vallgrens senaste bok häromdagen i bokhandeln men det blev Barack Obamas självbiografi istället. Kan tipsa om den! Otroligt vad duktig han är på att skriva!

Har tidigare läst Den vidunderliga kärlekens historia, den var vacker!
Puss Linda

Riset said...

Detta var skumt! Försökte skapa ett konto hos google åt mamma som ska börja reseblogga men lyckades inte logga in pga att hon måste aktivera kontot...men nu när jag skrev en kommentar hos dig så blev det hennes användarnamn?! Hm?!
Verkar vara en bugg hos google?

lina said...

tack för tipset! jag är ständigt i jakt på nya böcker

mia said...

Lät väldigt läsvärt även om det är en tegelsten. Kanske nåt för mig som ska åka tåg hela fredan!

Kram

DILA said...

AnnaPanna: Boken är levererad till fru Klinton. Förmodar att du redan har fått den. Smaklig måltid!!! =) Syprojekten går framåt.

Linda R: Har inte läst Barack Obamas självbiografi men jag funderar på att köpa den. många säger att den är bra.

Lina: Varsågod! Jag slukar böcker hela tiden. Fler tips kommer.

Mia: Boken är perfekt att läsa på tåget.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho