Wednesday, March 25, 2009

Frustration


Idag har vi haft möte med vår chef (rektorn) och kommunens skolchef. Den ekonomiska kris som råder i världen drabbar nu oss med full kraft. Kommunen har ett enormt underskott och nu är det dags att sparas. Naturligtvis måste skolan dra sitt strå till stacken för att få ekonomin på fötter även om jag kan tycka att skolan är ett område som måste prioriteras. Det är tungt redan nu och nu ska det bli ännu värre. Man blir ledsen och frustrerad när man inser situationens allvar. Inte bara att man ska behöva oroa sig för sin egen situation, oron för arbetslöshet till hösten. Men som pedagog och mamma blir jag arg, rent ut sagt förbannad när jag inser hur våra stackars barn och ungdomar kommer att få lida. De pengar man tror sig spara med alla besparingskrav (indragna resurser och uppsagd personal) kommer att kosta desto mer i framtiden i form av ökade kostnader för till exempel social och polis. Våra barn och ungdomar kommer inte få den trygga uppväxt och den förberedelse för vuxenlivet som de har rätt till. Jag är arg, ledsen, frustrerad men framför allt känner jag mig maktlös. Vi ger 200% varje dag, arbetar hemma för att hinna med allt, en tid som vi inte ens får betalt för och lägger ner hela vår själ för att leda våra barn och ungdomar rätt i livet, försöker ge dem en trygg grund att stå på. Nu drar man undan mattan för oss och för våra elever.
Jag säger bara fy fan!!!

4 comments:

mia said...

JA verkligen men vad ska de göra om de inte har resurser, vad tycker du?

Stjärnor & Champagne said...

Halå...Det var länge sedan. Tack
snälla för grattning hos
mig. Jag blir så fly f.....när jag läser vad dom skall göra. Som du säger så är det ju redan besparingar hit och dit och så skall det bli ännu sämre!!!!!

Kram Anne

Olsis said...

Jag hörde att 1000st lärare skall sägas up till hösten, och mer är att vänta nästa år.
Kommunerna vill ochså öka antalet friskolor,det är nog ett sätt att ytterligare spara pengar för skolpengen till elever på triskolor är något lägre än på kommunal skola( för att kommunen skall ha en säkerhet om friskolan går i konkurs)Men i osäkra tider så kommer nog friskolor och skolor som profilerar sig att öka. Men vist blir man förbannad, tror inte att de sparar in på tjockleken på murarna om de skall bygga ett fängelse, eller?

Susann said...

Håller helt med! *grr*

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho