Thursday, July 23, 2009

Mums filibabba!

Marika & Linus, brunbrända av Cyperns sol.
Andreas & jag, samt ett gott rött vin.
Limoncello.
Bishop Arms.

I tisdags kväll var Andreas och jag ut och åt på restaurang tillsammans med min bror Linus och hans Marika. Vi valde att gå till Centro (Cucina Italiana) som specialiserar sig på italiensk mat. Det var extra kul att träffas eftersom Linus och Marika var nyss hemkomna efter två veckor på Cypern, hemkomna och välbehållna utan svininfluensa. Det blev en jätte trevlig kväll med fantastisk mat och härtlig samvaro. Till förrätt delade vi alla fyra på grillat vitlöksbröd med färska örter och olika italienska chark- och ostdelikatesser. Till varmrätt valde jag Tagliatelle alla pescatore (pasta med havets läckerheter) som smakade gudomligt. Jag skulle kunna leva enbart på skaldjur utan problem. Det är nog det godaste jag vet. Efter maten blev det kaffe och en limoncello med krossad is. Under kvällen började vi prata musik och kom in på ett ämne som urartade i häftiga men glada diskussioner. Vi försökte enas om musikhistoriens fem största genom tiderna (både artister och grupper) och vi var väl något så när enade över Beatles, Elvis och Michael Jackson. Därefter blev det ljudliga diskussioner där bland annat Rolling Stones, ABBA och Madonna för att nämna några nämndes. Det slutade med att både servitrisen, ägaren och kocken involverades i diskussionen men någon enig lista kom vi aldrig fram till. Ni kanske har några egna förslag på en topp fem lista??? Efter Centro gick vi till Bishop Arms och tog varsin öl innan vi gick hemåt och hämtade Oliver hos mina föräldrar på vägen hem i natten. Kvällen var jätte lyckad och jag kan verkligen rekommendera cnetro om ni har vägarna förbi, superb mat och trevlig personal!!!

5 comments:

Petra Månström said...

Vilka fina bilder! Och Limoncello som är så himla gott :)

Stjärnor & Champagne said...

Abba, Elvis, Michael Jackson, beatles,Rolling Stones...Tror att det blir mina 5 hihi.Ja jag är helt utslagen i soffan framför tvn. Ser ut som att ni hade en härlig kväll utan svininfluensan.
Kram Anne

Susann said...

Top 5 är jäkligt svårt...men jag känner att Bob Dylan borde få vara med...sedan såklart Elvis, Beatles och Michel Jackson...den femte vet jag inte...men inte Madonna i alla fall!

Ska försöka ta mig till Centro någon dag...har velat gå dit länge! Kanske ikväll när då fått löning... =D

DILA said...

Petra: Tack!!! Visst är det gott med limoncello!

Anne: Det var mina fem också. Vi hade en jätte mysig kväll, tack och lov utan svininfluensan!

Susann: Bob Dylan förtjänar nog kanske också en plats på topp 5. Jag kan verkligen rekommendera Centro. Supergod mat!!!

Kram Dila

Don Lino said...

The big five: The Beatles, Elvis Prestley, Michael Jackson, Rolling Stones, Bob Dylan

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho