Monday, July 20, 2009

Utflykt till Mariefred

Oliver sitter vid önskebrunnen.
Mina föräldrar.
Utsikt mot hamnen och kyrkan.

Idag har Oliver och jag varit med mina föräldrar på utflykt till Mariefred. Det är en mysig sommarstad och ett perfekt utflyktsmål. Mariefred har många mysiga butiker, Gripsholmsslott, en museijärnväg och mycket annat att bjuda på. Idag hoppade vi över butikerna och museijärnvägen och tittade istället in i kyrkan och tog en tur runt slottet. Vi åt lunch hos Anna på torget där Oliver valde pannkaka med sylt, jag smakade den gravade laxen med dillstuvad potatis och mina föräldrar tog rostbiffen med fransk potatissallad till. Maten var utsökt. Efter det fikade vi i slottsparken och Oliver lekte i en lekpark. Tyvärr fotade jag inte så mycket då batterierna i kameran var på väg att laddas ur. Istället kompletterar jag med lite bilder från i maj när jag var där med mamma, moster G, moster I, min kusin Kim och hennes lilla Tindra. Marifred är verkligen ett trevligt utflyktsmål som jag kan rekommendera, speciellt för alla inredningsintresserade (finns många mysiga inredningsbutiker).
Moster G, mamma, Tindra, Kim och moster I.
Gripsholmsslott.
Tindra vinkar.
Tåget tuffar på mot Läggesta där det vänder och åker tillbaka.
Museijärnvägen.
Bilder: Privata (Made by Dila)

4 comments:

Susann said...

Mariefred är riktigt mysigt! Gillar att strosa där och äta glass! Har däremot aldrig åkt med järnvägen men det ska jag nog försöka göra någon gång!
Kram!

Petra Månström said...

Jag tycker också att Mariefred är en riktig höjdare! Så mysig stad.

coolchiq said...

Fina bilder! Och absolut, Mariefred ar jattemysigt! KRAM

DILA said...

Susann: Visst är det mysigt! Klart ni måste prova att åka tåget. Det är riktigt trevligt.

Petra: Visst är det en höjdare. Perfekt utflyktsmål (om man bor i närheten förstås).

Coolchiq: Tack! Visst är det en mysig sommarstad.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho