Sunday, October 04, 2009

Härliga helg!

Svampplockning innan regnet började ösa ner.
Svärfar och Andreas lagar Burgundisk gryta.
Svärfar och Andreas skijbråkar som vanligt.
Typisk killar!
Färdigt resultat. Mums!!!
Svärmors fina blomsterarrangemang.
Härliga höstfärger.

Igår när Andreas slutade jobbet åkte vi ut till svärföräldrarna i Julita där Oliver redan befann sig. Som vanligt blev det en härlig helg med trevlig samvaro och god mat. Andreas och svärfar lagade till en fantastisk Burgundisk gryta igår kväll. Den smakade jätte gott och vi åt alla så att magarna stog åt alla håll. Maten avnjöts till Zlatan och Barcelona som planenligt vann utan att storspela. Idag passade vi på att åka ut i skogen för att leta svamp innan frosten tar svampen och älgjakten sätter igång. Vi hittade massor av trattisar men mitt upp i allt svampplockande så började regnet att ösa ner. Det var som om himlen öppnade sig och medan vi sprang till bilen haglade det till och med. Jag kan garantera att vi var dyngsura. Svärföräldrarna följde med in till stan för att titta på nya badrumsmöbler och vi följde med som smakråd. Andreas och jag hade planer på att baka kanelbullar dagen till ära men vi orkade helt enkelt inte. Istället gjorde vi en smarrig pasta med räkor i tomatsås (självklart på färska tomater). Jag har fixat fram kläder tills imorgon och packat väskan och är laddad för en ny arbetsvecka. Nu ska jag läsa en stund och ge min rygg en välbehövlig stund på spikmattan.

Buona Notte!!!

3 comments:

Stjärnor & Champagne said...

Hallå vännen...

Åhhhh vad kul grattis till bebisen i magen. Men illamåendet kan man gott vara utan, det är ju inget vanligt illamående, känns så kufiskt på något sätt. Den gryta ser jättegod ut. Ja här har det öst ner också+ åskat och blåst.
Kram Anne

Petra said...

Wow, svampplockning som är så himla kul!!

DILA said...

Anne: Tack så mycket! Illamåendet håller i sig, vägrar sig envist kvar. Hoppas det går över snart. Ja, grytan var smarrig!

Petra: Visst är det skoj. Jag älskar att ströva i skogen. Det är så rogivande på något sätt.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho