Monday, December 28, 2009

Kaffe och te-utmaning

Andreas gamla doseringsburk där vi har vårt kaffe.
Dags att byta burk?
Min fina tekanna från Höganäs.
Det mesta av teet förvaras i sina påsar
men en tesort (Persian Earl Grey) har hamnat i en enkel plåtburk.

Jag har blivit utmanad av min kära svägerska Fröken Isakson att visa mina kaffe- och teburkar. Jag brukar vara jätte dålig på att svara på alla dessa utmaningar som dyker upp med jämna mellanrum men nu ska jag för en gångs skull vara duktig och nappa på denna roliga utmaning.

Tyvärr är jag ganska oorganiserad vad gäller förvaringen av kaffe och te. Dels har jag ännu inte hittat de där fina speciella burkarna som jag vill ha till min förvaring, dessutom ska vi inom en snar framtid byta boende och då vill jag ha burkar som passar in i det nya köket. Jag dricker inte speciellt mycket kaffe hemma, eller överhuvudtaget, och ännu mindre nu när jag är gravid. Men min kära älskling hinkar i sig kaffe varje dag. Kaffet förvarar vi i Andreas gamla doseringsburk, som han hade redan när vi träffades. Den är enormt ful och säkert 15 år gammal men väldigt praktiskt. Förutom någon enstaka kopp bryggkaffe brukar det bli en och annan kopp espresso. Annars är jag mest en te-människa som älskar te i alla dess former och smaker. Teet är för det mesta i lösvikt och förvaras oftast i påsen. Förnärvarande är favoritteet grönt och med smak av citron. Vi får väl se om jag i framtiden hittar några roliga burkar att förvara alla mina teer i....

Nu utmanar jag Linda R, Anne, Mia, Susann och Petra att avslöja vad ni har för kaffe- & teburkar i era gömmor där hemma.

Min italienska espressobryggare.

6 comments:

Stjärnor & Champagne said...

Åh tack vännen, vad glad jag blir...Den skall jag anta imorgon. Den utmaningen var riktigt kul faktiskt. Kan bli kul att se vad folk tar fram ur sina skåp hihi.Ja det var tungt att gå upp imorse, jag suckade och stönade men tvingade mig upp. Ni lärare har det bra ni hihi.
Hur är det med bebben?

Kram kram Anne

Petra said...

Hihi, utmaningen är antagen! Tar tag i den under kommande dagar :) Kramar!

Riset said...

Hej sötis!
Förlåt att jag inte ringt upp dig men jag har kännt mig utbränd(konstig förklaring va?!) Nu är jag gladare iallafall! Jag ska anta din utmaning imorgon :-). Kul utmaning, då har jag ett skäl till att använda kameran!
Puss o kramis

Susann said...

Utmaningen antagen! =D http://tylerochquentin.wordpress.com/2009/12/30/kaffe-och-te-utmaning/

mia said...

åh det här var roligt. så fort jag kommer ner till Lund nästa vecka ska jag ta mig an utmaningen!

DILA said...

Anne: Visst har vi det bra som lärare men det är ett tufft jobb också. Ibland undrar man vad man sysslar med. Bebben mår utmärkt, växer så det knakar.

Petra: Väntar med spänning på att få se vad du har i skåpen.

Linda R: Hör av dig när du känner att du orkar. Väntar på dina alltid vackra bilder.

Susann: Kul att få titta in i dina skåp.

Mia: Väntar med spänning!

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho