Leila´s chilikyckling med rödbetor, bacon och getost.
4 portioner
1 kg färska rödbetor
4 kycklingfiléer
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 paket bacon
200 g getost (eller fetaost)
balsamvinäger
1. Koka betorna med skal tills de är mjuka. Spola dem sedan i kallt vatten och gnid av skalet med händerna.
2. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
3. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme ca 15 minuter och den kommer att långsamt bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
4. Lägg babyspenaten på ett stort fat och strö över rödbetorna i klyftor, salta och peppra.
5. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
6. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen. Toppa med bacon och smulad getost. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.
Jag brukar servera denna underbara kycklingrätt med couscous och en kall sås gjord på gräddfil, hackad färsk basilika och salt och svartpeppar.
3 comments:
Åh, vad gott det lät. Lägger upp det med en gång :)
Låter gott! Kyckling är så bra och kan varieras på så många sätt, och ändå fastnar man lätt i sina vanliga gamla hjulspår...
Post a Comment