Tuesday, June 08, 2010

Favoritrecept!

En mumsig utmaning har kommit från Helly på Sicilien. Hon utmanar alla bloggare att lägga ut sina favoritrecept på sina bloggar och vips så har vi massor av tips på härliga maträtter. Lägg ut ditt favoritrecept på din blogg och länka sedan till Helly. Jag hade svårt att välja eftersom jag älskar mat och matlagning men till slut föll valet på Leila´s härliga chilikyckling. Smaklig måltid!

Leila´s chilikyckling med rödbetor, bacon och getost.
4 portioner

1 kg färska rödbetor
4 kycklingfiléer
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 paket bacon
200 g getost (eller fetaost)
balsamvinäger

1. Koka betorna med skal tills de är mjuka. Spola dem sedan i kallt vatten och gnid av skalet med händerna.
2. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
3. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme ca 15 minuter och den kommer att långsamt bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
4. Lägg babyspenaten på ett stort fat och strö över rödbetorna i klyftor, salta och peppra. 
5. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna. 
6. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen. Toppa med bacon och smulad getost. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.

Jag brukar servera denna underbara kycklingrätt med couscous och en kall sås gjord på gräddfil, hackad färsk basilika och salt och svartpeppar. 



3 comments:

Helly på vift said...

Åh, vad gott det lät. Lägger upp det med en gång :)

Helly på vift said...
This comment has been removed by the author.
Freedomtravel said...

Låter gott! Kyckling är så bra och kan varieras på så många sätt, och ändå fastnar man lätt i sina vanliga gamla hjulspår...

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho