Tuesday, August 10, 2010

Motion...

I fredags var jag och Oliver ute på en långpromenad med Linda B, lilla Linus och Lukas. Vi gick till Babyproffsen, en promenad på ca 3 km fram och tillbaka, och där köpte jag skål, sked och haklapp med Pingu-motiv, två nya nappar och babyschampo. Allt till Hilmer. På vägen tillbaka stannade vi till i Rothoffsparken, ett av mina favoritställen här i stan, för en kaffepaus för de vuxna och lite lek i lekparken för lilla Linus. Under promenaden insåg jag att det nu är dags att ta tag i träningsbiten. Jag är så otränad och känner själv att jag måste få upp flåset igen. Problemet är att jag egentligen inte är någon träningsmänniska. Jag är väldigt lat i det avseendet. Jag är en sådan person som köper ett träningskort och sedan använder det tre-fyra gånger. Det är som att kasta pengarna i sjön. När jag var ung spelade jag handboll och tränade tre gånger i veckan plus match. Men sen jag la handbollsskorna på hyllan har det inte hänt mycket på träningsfronten. Jag har provat Friskis och Svettis ett par gånger och gillar det men problemet är att jag inte orkar ta mig dit. Ett tag körde jag vattengympa vilket var jätte skönt. Då gick jag tillsammans med min kära mor som såg till att jag kom dit varje vecka. Yoga och Pilates har jag också tränat och det älskar jag. Pilates tränade jag genom jobbet. Då var det en tjej som kom och körde Pilates med oss lärare som ville efter sena onsdagsmötet och då var man redan på plats vilket var smidigt. Jag har nog insett att om jag ska orka komma igång med att träna så får jag nog börja med långpromenader med Hilmer i vagnen och så får vi se om man kan tillföra något mer längre fram. Hur tränar ni? Och hur ser ni till att träningen inte bara blir något tillfälligt?
Fika under äppelträden.

4 comments:

Malin said...

Jag är likadan,är fruktansvärt lat... Jag skulle dessutom må bra av att träna då jag lätt går upp i vikt och dessutom alltid har varit mullig... Men jag tycker varken om det eller har orken/energin. Förr red jag varje dag, det hoppas jag få göra igen snart, det ger mer än man tror. Annars så får långpromenader med hundarna och bus med Benjamin räcka, tyvärr.
Kram Malin

Helly på Sicilien said...

Nu har jag börjat rida så det är min träning. Annars tycker jag det är svårt att komma iväg om jag inte bestämmer tid med någon som drar iväg mig ;)

Det bästa är ju att hålla på med en sport som man tycker är kul så att det inte känns som ett måste. Svårt att alltid ha något bokat varje vecka kanske när man har små barn, men annars kanske du skulle kunna leta upp ett handbollslag som spelar någon gång i veckan...

Kram!

Ferferi i Paris/Göteborg said...

Jösses vad duktig du har varit och är! Jag har inte alls varit så bra. Enbart det hederliga gymmet kan få mig att komma iväg. Älskar att gymma och gå på pass. Speciellt yoga är en favorit.

Susann said...

Jag är som du! Köper ett träningskort och är sen jätteduktig i en månad och sedan rinner det ut i sanden och sedan har man betalat för ett år... *suck* Ska nog läsa de andras kommentar och se om jag får några tips... =)

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho