Tuesday, October 05, 2010

Litteraturtips...


 Mississippi
av Marnie Woodrow
(Orginalets titel: Spelling Mississippi)

Cleo, en kanadensiska på semester i New Orleans i hopp om att finna sig själv, sitter ensam en natt drömmande i de franska kvarteren alldeles intill floden Mississippi. Plötsligt kommer en kvinna finklädd och i klackar springande och kastar sig rakt ut i floden. Cleo blir alldeles förlamad av skräck, övertygad om att det är ett självmord hon bevittnad. Men Madelene, kvinnan som kastade sig i vattnet, är inte alls självmordsbenägen utan dras oemotståndligt till vatten, speciellt i svåra stunder som denna natt. En simtur i floden kanske kan få henne att hitta sig själv igen. Cleo som blev till i Florens under den stora översvämningen 1966 dras också till vatten, inser till slut att kvinnan lever och vill till varje pris hitta henne. Denna gemensamma besatthet förenar dessa två kvinnor, liksom längtan efter att finna sig själva. Självfallet kommer dessa två kvinnor en dag att mötas och resan dit är nervkittlande.

En vacker och orginell kärlekshistoria som utspelar sig i New Orleans. Berättelsen växlar mellan Madelene och Cleo i nuet med tillbakablickar till deras förflutna. Berättelsen är oemotståndlig, klok, rolig, erotisk, detaljerad och levande. Ett stort vemod genomsyrar också sidorna. En härlig roman som jag absolut rekommenderar!


No comments:

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho