Tuesday, October 05, 2010

Tandläkarskräck, dopklänning och biblioteksbesök.


Min gamla dopklänning.

 Igår var jag hos tandläkaren. Me don´t like! Men eftersom jag hade haft ont i en tand ett tag och misstänkte hål så var det bara att ta sig i kragen och gå dit. Min gamla tandläkare var en riktig ragata, alltid sur och grinig. Jag vet inte om hon alltid var så, eller om det bara var jag som framkallade detta beteende. Denna ragata bidrog starkt till min tandläkarskräck. Det gör ont och det kostar mycket pengar (bara för en liten undersökning) och dessutom ska man mötas av en otrevlig människa. Eftersom jag hade en akuttid igår fick jag komma till en annan tandläkare. Och vilken ängel! Så underbar och gullig människa. Både hon och tandsköterskan peppade mig och fick mig att känna mig trygg. En timme och tjugo minuter senare hade hon undersökt mig, tagit bort tandsten och lagat mitt hål och jag hade knappt ont. Nu tänker jag se till att det är till henne jag får komma i fortsättningen också så slipper mina tandläkarbesök att vara så hemska.

Idag har jag broderat in min brorsdotters namn på min och min brors gamla dopklänning. Lilla Elsa ska döpas på lördag och jag hade lovat att hjälpa till med broderandet. Det var länge sedan jag sydde eller broderade. Tiden och orken har inte riktigt funnits där som nybliven småbarnsmamma men nu kände jag faktiskt suget komma tillbaka. Ska nog ta och titta igenom mina lådor och se om jag ska dra igång något nytt syprojekt. På eftermiddagen var jag, Oliver och Hilmer till biblioteket och lämnade tillbaka och lånade nya böcker. Linda B, lilla Linus och Lukas följde också med. Vi avslutade vår utflykt med varsin korv med bröd för att hålla hungern borta tills det var dags för middag. På tallriken ikväll serverades det kalops och kokt potatis med rödbetor till. Nu är jag så mätt så att magen står åt alla håll och det är snart dags att rulla i säng.

 Oliver och lilla Linus utanför biblioteket.
Bilder: Privata (Made by Dila)

4 comments:

A home far away said...

Hej! Åh vad snäll du är som visar intresse för mina foton *rodnar*. Jag kan kolla upp vad priset ligger på liksom ute (inte vet jag vart man kollar hehe) och sen lägger jag mig lite lägre:)

Ha en fin dag!
Kram Gunilla i Singapore

Malin said...

Själsvklart ska du kräva att få byta tandläkare, det borde du ha gjort för länge sen, ingen borde behöva ha en otrevligt, tjurig ragata som gräver runt i ens mun, det är tillräckligt jobbigt ändå!
Duktig du är som broderar, jag är totalt ohändig, ett hopplöst fall...
Kram Malin

DILA said...

Gunilla: Dina foton är underbara. Glöm inte att ta ordentligt betalt! =)

Malin: Ja, nu har jag sett till att få byta tandläkare och det känns jätte skönt!

Kram Dila

Sussi said...

Skönt att det gick bra hos tandläkaren! Avskyr också tandläkaren faktiskt...

Är Hilmer odöpt eller fick han en annan klänning? =)

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho