Thursday, November 04, 2010

Syjunta och födelsedagsfirande.

  

I tisdags var det min 34:e födelsedag. På förmiddagen blev jag firad av mina söta Lindor, svägerskan och Linda B, då vi hade syjunta hemma hos Linda B. Jag fick min alldeles egen cupcake med ett ljus i och en blå ballong. Sedan sjöngs det så det stod härliga till. Denna gång sydde vi ingenting utan alla tre gjorde smycken. Jag gjorde en brosch till min nya kappa och påbörjade ett halsband. På kvällen myste Andreas och jag (och Hilmer, Oliver var hos farmor och farfar) med god mat, vin och ost. Andreas lagade kyckling och pasta i pestosås med tomatsallad till. Efter maten smakade vi på ostarna jag köpte tidigare på dagen, Primadonna från Holland (min absoluta favorit!), guinnessost från Irland och en 12-månaders Marchego från Spanien. Mums kan jag bara säga! Det blev en lugn men supermysig födelsedag, det stora firandet för släkt och vänner blir på lördag. Enda smolket i bägaren var att jag fick feber och ont i halsen sent på kvällen och har varit däckad sedan dess. Jag känner mig piggare idag men är inte helt hundra. Imorgon blir det en tur till isstadion på förmiddagen då Oliver ska inviga sina nya skridskor. Sen blir det baka för hela slanten och kanske en tur till biblioteket om vi hinner. Nu ska jag laga en kycklinggryta med citron, lök, paprika och oliver. Recept och bilder kommer senare ikväll.

Min nya brosch som jag gjorde.
Kyckling, pasta i pestosås och tomatsallad.
Ost och vin.
Bilder: Privata (Made by Dila)

4 comments:

Ferferi i Göteborg said...

Varför är pasta och pestosås sååå gott? Jag kan nog aldrig tröttna på det. Addera lite kyckling och du har världens enklaste och godaste rätt. Mysig födelsedag du verkar ha haft förresten!!!!!!

DILA said...

ferferi: Visst är det en superbra kombination!?! Jag hade en jätte mysig födelsedag.

Kram Dila

Petra said...

Visst ar det roligt att tillverka smycken! Fin brosch du fick till!!

DILA said...

Petra: Ja, visst är det skoj. Men lite pillrigt är det allt innan man får till snitsen. Ja, broschen blev jag nöjd med och den sitter nu på min kappa.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho