Monday, December 13, 2010

My new project so far...

Det går sakta men framåt med mitt nya projekt. Jag höll på nästan hela fredagen med att rita mönster, klippa ut mönsterdelar och börja sy. Hann ganska långt. Sydde både framdelen och bakdelen på kjolen och nålade ihop de båda delarna. Vid provning såg det okej ut men jag måste nog ta in lite i sidorna. Tänkte sätta mig nu och fortsätta sy lite grann. Åh, vad kul det var att komma igång att sy igen. Jag har hittat massor av nya mönster på både skjortor, byxor, klänningar och kavajer. Eftersom jag har massor av tyger som bara ligger och väntar på att få skapas till något underbart kommer det att bli fler projekt i framtiden.

Mönsterdelar.
Framstycket med knytbanden till rosetten.
Bilder: Privata (Made by Dila)

7 comments:

Malin said...

Himmel säger jag igen, himmel människa vad duktig du är :-)!! Var kommer energin ifrån, varifrån kommer kraften ;-)? Snälla säg så jag oxå kan åka dit och hämta lite...
Ska bli spännande att se i varje fall, hur kjolen blir!
Hoppas ni får en härlig lucia!
Kram

Ellinor said...

Oh, vad jag längtar efter min symaskin. Har en massa idéer och tankar på vad jag skulle vilja göra. Tur att jag har ett riktigt julLOV i år :)
Kram

Stjärnor & Champagne said...

Vad duktig du är:) . Jag är klippt oduglig på att sy efter mönster. Kjolen ser jättefin ut. Vad fin hårfärg du har fått men jag kände knappt igen dig, jättefint. Ha det bäst/ Stor kram Anne

DILA said...

Malin: Tack så mycket! Energin finns där ibland men inte alltid så jag passar på när den råkar infinna sig. Dessutom ska man ha tid också och så ska Hilmer samarbeta. =) Bild på slutresultatet kommer.

Ellinor: Ja, vad skulle man göra utan sin symaskin. Jag kan tänka mig att du hittat massor av inspiration i Paris, modets huvudstad. Alla vackra fransyskor. Du får visa sen när du skapat något.

Kram Dila

DILA said...

Anne: Tack! Jag tror att kjolen kommer att bli bra. Alla är vi bra på olika saker. Tack, jag gillar också hårfärgen. Lite mörkare än jag brukar ha. Hoppas allt är bra med dig i nya huset.

Kram Dila

Christoffer Sandberg said...

Det ska bli kul att se resultatet sen, lycka till!

DILA said...

Christoffer: Tack! Ja, det är alltid spännande att se resultatet. Om det blir som man har tänkt sig.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho