Wednesday, January 12, 2011

Italiensk rissoppa med kyckling.

 
På begäran från min söta svägerska kommer här ett av familjens favoritrecept. Oliver älskar denna ris- och kycklingsoppa och tjatar alltid om att vi ska äta den. Den är väldigt enkel att tillaga och hur smarrig som helst. Vill du ha den lösare så tillsätt mer vatten och buljong.

Italiensk rissoppa med kyckling
4 portioner
  • 3 dl långkornigt ris 
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter hönsbuljong (tärning+vatten)
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 tomater
  • 2 dl lättcreme fraiche
  • Salt och vitpeppar
  • Strimlad basilika eller persilja
1. Fräs riset i oljan i en kastrull i någon minut.
2. Häll på buljongen, låt koka under lock i 15 minuter.
3. Skär kycklingen i småbitar och bryn i en stekpanna. Salta och peppra. blanda i soppan och låt koka ytterligare 10 minuter.
4. Skölj och tärna tomaterna.
5. Blanda ner tomater och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
6. Strö över basilka eller persilja och servera gärna med bröd till.

    3 comments:

    Malin said...

    Mums vad gott, den ska vi pröva! Gott med soppor under vintern och speciellt med dom som är lite matiga.
    Kram

    Fröken L said...

    Malin: ja, visst är det gott. Man äter alldeles för lite soppor.

    Kram Dila

    Fröken Isakson said...

    Tnx babe, här ska kockas :D ,kram

    Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho