Wednesday, January 05, 2011

Sjukstuga och funderingar.

Här hemma på vår gata i stan är det sjukstuga. Oliver kräktes i går morse och var liggande hela dagen, dålig i magen och illamående. På kvällen blev Hilmer också dålig i magen. Natten har varit orolig. Båda killarna har sovit dåligt och Oliver hade ont i magen. I morse var båda killarna piggelin igen och båda har fått i sig frukost. Håller tummarna för att det är över nu även om jag själv tycker att jag mår illa och är rumlig i magen, men det är säkert psykiskt. Gårdagen blev med andra ord lugn, jag städade badrummet och spritade av överallt men annars gjorde vi inte mycket. Nu har det snöat i över ett dygn även om snöandet för tillfället har lugnat ner sig något. Temperaturen ligger runt nollan. Jag hoppas att vi piggnar på oss snabbt så vi hinner träffa min moster, kusin och kusindotter innan de åker hem till Värmland igen på lördag.


Den senaste tiden har jag funderat en hel del på relationer och vänskap. Med åldern förändras också vänskapen. Vissa vänner försvinner på vägen, några obemärkt och andra med ett stort brak. Vissa är lättare att släppa ifrån sig än andra. Ibland har man ingen aning om varför vänskapsrelationen knakar och kraschar, andra växer man helt enkelt ifrån. De nära vännerna är svårast att släppa ifrån sig eftersom man har så mycket gemensamt i bagaget. Andra vänskaper djupnar och mognar med åren och får en att växa närmare varandra. Sedan har man turen att få göra nya bekantskaper, några av dessa blir nära och djupa snabbt trots att man inte har någon historia tillsammans. Det man kan konstatera är att ju äldre man blir desto viktigare blir den äkta och nära vänskapen. Det ytliga bekanta släpper man gärna för att koncentrera sig på de vänner som menar allvar, de som gillar en för den man är med alla fel och brister, de som är ärliga och kan ge av sig själva, de som finns där i medgång och motgång och som också vågar visa upp sina egna fel och brister. Take it all or leave it! Jag är så oerhört tacksam för de nära och äkta vänner jag har, gamla som nya! Vissa kan jag sakna och andra får skylla sig själva. Vänskap ska vara äkta, allt halvdant kan lika gärna vara...

Bilder

5 comments:

Malin said...

Jag pratade om vänskap med min mamma igår och insåg då att jag inte saknar någon av mina gamla vänner. Alla är borta nu, min äldsta vän har jag fortfarande ingen aning om varför hon försvann, hon har vägrat svara på det men hon är inte saknad. Vill hon inte ha mig så får det vara. Min enda vän är nog Magnus och så en del av er bloggvänner, som jag faktiskt känner att jag kan kalla vänner hur konstigt det än låter. Du är nog den jag känner mest att jag skulle kunna bli riktigt nära vän med om vi bara fick chansen.
Vänner ska vara äkta- annars så får det vara, det har du rätt i.
Hoppas du klarade dig och att grabbarna mår bra nu.
Kram

DILA said...

Malin: Jag har också förlorat en del nära vänner, vissa utan någon förklaring. Sedan har jag så kallade vänner som bara hör av sig när det passar och som jag nu känner att det likagärna kan vara. Vissa bloggvänner som du är betydligt närmare än de som bor närmare. Jag tror och hoppas att du och jag kommer att bli jätte bra vänner! Och så klart måste vi snart träffas.

Kram Dila

Riset said...

I will always be there! I vått och torrt! Och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt(oj, det där lät ju lite kusligt)

Hoppas du slipper magsjukan! Såg på nyheterna att en forskare tagit fram någon slags dosa som piper när det finns magsjukebaciller i närheten, en sån skulle jag vilja ha :-)

Pussar o kramar!
Ringer i helgen!

mia said...

Åh ja, jag håller verkligen med. Det är de riktiga vännerna man ska ge all sin energi till. Den lilla tid man har känns för dyrbar för att lägga på människor som inte känns hundra procent.

Kraxpelax said...

Det är ju så klart. Clash of civilisations. Islam PASSAR inte här i Väst. Då ska vi inte "gilla olika" & sånt där djävla larv & ta hit muslimer. "Islamofobi" är verkligen ingen "ffööÖÖÖÖöördom" (denna FLOSKEL!), den inställningen är i sig SJÄLV fördomsfull, utan hur välgrundad som helst, vilket gång på gång visar sig. Vi behöver ett folkuppror mot översitteriet från den SKENHELIGA politiskt-mediala makt-"elit", som i sanning framstår alltmer som vår olycka.

- Peter Ingestad

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho