Wednesday, February 02, 2011

5-års jubileum!

 Tulpaner i rund skål.
Skålen kommer från Åhlens och kostar 129:-
Tittut!

Idag för exakt fem år sedan startade jag den här bloggen och skrev mitt allra första inlägg. Detta skedde med hjälp av min tålmodiga och söta svägerska som förklarade för mig hur jag skulle gå till väga. i början var det mest små korta inlägg och efter hand kom också fotograferandet in i bilden. Ju mer jag lärde mig desto roligare blev det. Herre jösses vad tiden har gått fort. Aldrig hade jag trott att jag skulle lära känna så många underbara människor genom bloggen, nya vänskaper som har fötts denna vägen. Idag är bloggandet en del av mitt liv och jag skulle sakna det enormt om jag slutade. Jag vill tacka alla mina bloggvänner där ute för att ni blivit en del av mitt liv, ni berikar det och ger mig mycket glädje! TACK!

 På väg upp över kanten.

Idag skiner solen ute och det är plusgrader. Jag ska snart ta med mig Hilmer på en promenad i solen och på vägen ska vi hämta upp storebror i skolan. Hilmer är mycket piggare nu även om det blev ännu en vända till akuten i måndags kväll för att andas luftrörsvidgande och dricka flytande kortison. Vi satt där mellan klockan 22.00 och 01.00, sen blev det en promenad hem i natten.

Jag vann!

Igår var jag iväg till mitt nya jobb och skrev på papperna och träffade R som jag ska ta över efter. R är kompis med min lillebror, så det var lite roligt att jag skulle bli hans ersättare. Jobbet är ett vikariat fram till sommaren som sedan övergår till en fast tjänst. Jag kommer att börja jobba den 14:e februari, alltså redan om två veckor, och då gå parallellt med R i en och en halv vecka för att få ett bra överlämnande. Hilmer börjar på dagis den 3 mars då Andreas skolar in honom och fram tills dess får vi pussla med hjälp av svärföräldrarna, min mamma och Andreas. Det ska bli jätte skoj att börja jobba igen, spännande och utmanande, även om jag kommer att sakna att vara hemma med Hilmer.

 Artikeln om tulpaner i Drömhem och Trädgård.

Jag måste visa min vackra tulpaner. Idéen fick jag från en artikel i Drömhem och Trädgård (nr 1/2011). Det är ett annorlunda arrangemang i en rund skål och det är fascinerande att se hur det växer där inne och strävar mot toppen. Ett stilleben som ändrar sig varje dag.

4 comments:

Malin said...

Grattis till 5-årsjubileet! 5 år?? Oj, då måste du varit en av pionjärerna! Jag har bara bloggat 14 månader...
Skönt att Hilmer börjar bli bättre, fy vad jobbigt ni måste ha haft det dessa dagar!

Än en gång grattis till jobbet, det måste kännas så himla skönt!

Kramar Malin

Freedomtravel said...

Grattis till 5-årsjubiléet! Det roliga med en blogg är att det leder till saknar man inte tänkt på, man lär sig saker, lär känna nya människor...

DILA said...

Malin: Tackar, tackar! Åren går så fort att man knappt hinner blinka. Ja, det har varit en pärs med Hilmer men nu verkar det ha lugnat ner sig. Tack! Jag är sååå glad att ha fått jobb.

Freedomtravel: tack så mycket! Ja, det är så härligt med bloggen; alla nya människor man lärt känna, alla intressanta saker man får läsa om etc. En helt ny värld som har öppnat sig.

Kram Dila

Kram Dila

Anonymous said...

Är skålen nyinköpt??? kramisar

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho