Thursday, February 10, 2011

Familjens lilla ligist...

 Familjens lilla ligist.

Jaha, då har vintern, IGEN, tagit sitt grep om vår gata här i stan. Snön vräker ner och det är grått och kallt ute. Idag är vi lite trötta så det blir inga större äventyr. Jag ska ta tag i städningen som tack vare familjens lilla ligist fick avbrytas femtioelva gånger i tisdags, och därmed inte blev färdig. Familjens lilla ligist, det är Hilmer det. Förra veckan kom han på hur han kan ta sig framåt, och bakåt. Men inte krypa inte. Han kör på rumpvarianten och är nu överallt och då menar jag verkligen ÖVERALLT. Dessutom är han stark och lyckas dra fram och ner de mest omöjliga ting, som järngrytan och en låda full med gamla tidningar. Nu gäller det att se upp och vara med hela tiden. Lugnet har lämnat vår gata, i alla fall när familjens lilla ligist röjer fram.

Igår var jag till TP, stans stora köpcentrum, med barnvagnsmaffian. Det var jag, Linda B, Sofie och Sara och de små barnen (de stora var på dagis och i skolan). Först blev det kaffe på Wayne´s och lunch till de små. Sen blev det lite shopping; en poncholiknande tröja och ett par solglasögon från H&M och åtta bordstabletter från Hemtex, innan vi avslutade med lunch på Basilika. När vi satt där insåg jag att detta var sista gången jag bara kan dra iväg så där, från och med måndag är det ju arbete som gäller och fritiden förläggs till enbart helgerna. Jag kommer att sakna dejterna och syjuntorna med barnvagnsmaffian, men som man brukar säga; allt har sin tid.


Denna poncholiknande tröja köpte jag på H&M igår fast i färgen kamel.

Veckans nya är nu bestämt efter samråd med sambon. Det blev en kycklingrätt efter tips från söta Malin och rätten ska lagas imorgon kväll till vårat fredagsmys. Nej, om jag ska ta tag i städningen nu när lilleman ligger och sover lunch! Men först ett par sippar kaffe och en pepparkaka. Ha en underbar torsdag alla!

6 comments:

Malin said...

Vad kul att ni hoppade på det tipset!! Har ett nytt till nästa vecka, ni måste prova Lufsa, både ni och barnen kommer älska det!
Ja. fy sjutton vilket väder, här går det inte ens att gå ut! Vi fick hålla oss inne igår och det ser ut att bli likadant idag...

Kram

DILA said...

Malin: Ja, det ska bli spännande att prova. Ska kolla in Lufsan också, kanske nappar på det också. Inneväder it is! Ha en skön fredag!

Kram Dila

Riset said...

Lilla ligisten är oemotståndligt söt iallafall!
Puss

DILA said...

Linda R: ja visst är han! Det är svårt att bli arg på honom, det lilla charmtrollet.

Kram dila

Sussi said...

Söt han är Hilmer! =)

Grattis till nya jobbet!

DILA said...

Sussi: visst är han söt vår lillkille! Tack så mycket! Ska bli jätte spännande och roligt.

Kram dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho