Sunday, February 20, 2011

I´m alive!


Eller ja, nästan i alla fall. Jag har tänkt att skriva varje dag denna vecka men när jag väl kommit hem från jobbet har jag varit helt färdig. Det har varit en intensiv och omtumlande men rolig första vecka på nya jobbet. Denna vecka har jag gått parallellt med R som jag ska ta över efter. Det har gått jätte bra, R har förberett mycket för att göra överlämnandet så lätt som möjligt för mig och det har han verkligen lyckats med. Kollegorna verkar trevliga och likaså eleverna även om det känns lite pirrigt att ta över efter R som är/var en mycket omtyckt och uppskattad lärare. Men jag kan inte göra mer än att vara mig själv och fokusera på det jag är bra på. Jag känner mig lite tom i skallen efter alla nya intryck och jag måste erkänna att jag känner mig lite ringrostig. Efter att ha fokuserat på barn, amning, sovtider, sjukdomar etc i nästan ett år så var det lite svårt att komma ihåg antikens gudar och gudinnor, hur man skriver noveller, skillnaden mellan inflation och deflation, amerikanska inbördeskriget och Boston teaparty etc. Men vi får väl hoppas, för både min och elevernas skull att det lossnar snart. Det har fungerat hyfsat med tågpendlandet denna vecka även om det har varit några förseningar och inställda tåg. Nästa vecka är det sportlov för eleverna men vi lärare jobbar som vanligt. Imorgon är det elevkonferens, tisdag och onsdag är det utbildning inför nya läroplanen och nya betygsystemet som ska gälla från i höst och torsdag och fredag är det eget arbete som gäller. Måste erkänna att det känns lite konstigt att vara ifrån Hilmer men jag tror att det har varit jobbigare för mig än för honom. Denna vecka har Andreas tagit honom med hjälp av min mamma i fredags. Vi får fortsätta att pussla fram till den tredje då vi börjar att skola in på dagis. Det tråkiga är att han fortfarande är hängig, idag var vi till doktorn igen. RS-viruset sitter i och han hade tydligen öroninflammation igen (eller fortfarande). Så nu blir det ytterligare en penicillinkur och fortsatt förtäring av luftrörsvidgande i två veckor. Hoppas att det ger sig snart så att lillkillen får bli pigg igen.

 Syfestivalen i Älvsjö.

I fredags var jag ledig från jobbet och då var jag till Stockholm och Syfestivalen i Älvsjö tillsammans med min kära vän Linda B. Det var vi och tusentals tanter som besökte mässan. Nej skämt åsido, det var fler i vår ålder dock var medelåldern rätt så hög. Det var kul att komma iväg på en liten utflykt även om jag blev lite besviken på mässan i år. Det största utbudet bestod av garn och lappteknik medan det stora utbudet av tyger lyste med sin frånvaro. Jag hittade i alla fall ett sött trikåtyg med moln på som jag ska sy nattlinne eller pyjamas av och sen hittade jag också några fina pärlor. När vi skulle åka hem lyste tåget med sin frånvaro och vi blev sittandes i Flemmingsberg i en timme innan nästa tåg kom. Det tåget var överfullt och svinkallt då värmen var trasig så jag var helt genomfrusen när jag kom hem. Trots tågstrulet på hemvägen var det en mysig dag tillsammans med Linda B.

 Molntyget i trikå.
Lite fina pärlor.

Nej, nu ska jag gå och knyta mig. Tåget går klockan sju imorgon bitti och jag behöver min skönhetssömn. Jag ska försöka titta in hos er imorgon kväll, tills dess så säger vi Ciao och Buona Notte!

5 comments:

Ellinor said...

Roligt att höra att första veckan på nya jobbet har gått bra. Det är alltid omtumlande den första tiden och man blir helt slut av alla nya intryck!
Hoppas att du får en bra vecka!
Kram

Malin said...

Skönt att det gått bra, fast jag trodde inget annat. Däremot så kan jag förstå att man känner sig lite ringrostig, det mesta du tar upp har jag glömt för läääänge sen ,-) Men för dig kommer det tillbaka snart, det är jag övertygad om.
Hoppas Hilmer blir ordentligt frisk snart, så att inskolningen går galant sen när det är dags men framför allt så han blir sitt vanliga busiga jag igen!
Kramar Malin

Ferferi i Stockholm said...

Jo men ibland är det skönt med en paus från det sociala, såsom bloggen. Jag har det lite likadant nämligen... Inte lätt alltid att få ihop pusselbitarna.
Skönt att allting gick så bra, sicken supermorsa du är!!!

Sussi said...

Kul att det går bra! Kram

DILA said...

Ellinor: Visst är det omtumlande med nya projekt och arbeten. Men det känns jätte bra.

Malin: Ringrostig var bara förnamnet! men det lossnar nog snart som du säger. Hilmer är på bättringsvägen vilket är jätte skönt.

Ferferi: Nej, just nu känns det oerhört svårt att få ihop pusselbitarna. Måste erkänna att jag har saknat bloggen och alla er mina bloggvänner.

Sussi: Tack söta du!

Kram dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho