Sunday, February 13, 2011

Full av nervositet och förväntan...

 Vår underbara park i strålande sol.

Sista dagen. Imorgon börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Mammaledigheten och den underbara tiden hemma med Hilmer är slut. Imorgon är första dagen på nya jobbet. Mamma Linda ersätts med fröken Linda. Jag är full av nervositet och förväntan. Det ska bli roligt och spännande att få träffa alla nya lever, bekanta mig med min nya arbetsplats, nya kollegor och sätta mig in i min nya roll. Måste erkänna att jag känner mig lite ringrostig. Över ett år hemma med all fokus på Hilmer och resten av familjen. Ett år i mjukisbyxor, utan smink och med nästan allt prat om barn, amning, sovtider, sjukdomar, utvecklingsfaser etc. Nu är det dags att ställa om och lägga fokus på världen utanför också, även om min familj är det viktigaste som finns och alltid kommer i första hand. Idag var jag iväg till tågstationen och köpte pendlarkortet, ville inte stå där imorgon bitti och köa utan lugnt kunna hoppa på tåget och bara sjunka ner på sätet. Kläderna är fixade och väskan packad. 

Idag har jag och Hilmer varit på stan med mamma och moster G när Andreas och Oliver var på badmintonträning. Hittade en tröja och strumpor på H&M. Sen följde vi med mamma hem och fikade. Nu väntar vi på att Andreas burgundiska gryta ska bli färdig. Det kurrar i magen av förväntan. Sitter här med ett glas rött i handen och har just skickat iväg min beställning på Adlibris bokrea. Kommer att bli jätte bra med lite nya böcker nu när jag ska tågpendla till jobbet. Håll tummarna för mig att det går bra imorgon, lovar att avlägga rapport imorgon kväll...

8 comments:

Ellinor said...

Spännande! Jag är säker på att allting kommer att gå galant.

Har också gjort två stora beställningar från årets bokrea som jag nu väntar på. Såg att du läste "Spill", vilken jag faktiskt funderade på att beställa men aldrig gjorde...Vad tycker du om den? Vi tycks ha samma smak när det gäller böcker så jag litar på ditt omdöme :)

Kram

DILA said...

Ellinor: Hi, hi, ja vi verkar ha lika smak när det gäller litteratur. Jag fick Spill i julklapp av min mamma och jag har inte hunnit läsa så jätte lång. Men den verkar bra, lite annorlunda och intressant. En historia som berättas ur två olika synvinklar, en korrespondens mellan en författarinna och en kvinna som av en slump hamnat i dennes bok. Men så här långt gillar jag den. Tack för uppmuntran! Ja, det kommer nog att gå galant imorgon.

Kram Dila

Riset said...

Vad spännande att du börjar imorgon! Det kommer gå jättebra! Ring mig på hemvägen och tala om hur din dag har varit...
Kram o lyckosparkar och massa hjärtan inför alla hjärtans dag!
Kram

Junitjej said...

Jag förstår att det måste kännas både pirrigt och spännande att börja jobba idag. Vad har du för klass? Jag är själv lärare. Jag är klasslärare för e 2-3:a (åldersblandat). LYCKA TILL IDAG!

Malin said...

Det kommer gå hur bra som helst, fast jag förstår dina fjärilar i magen, konstigt vore det väl om inte dom fanns där, det är ju ändå ett nytt jobb.
Barnen som får dig till lärare kan skratta sig lyckliga, vi behöver flera lärare som du!
Kram och hoppas ni får en mysig Alla hjärtans dag!
Kram

Lisa said...

Spannande! Hoppas att det gatt bra de har dagarna.

Kram Lisa

Sussi said...

Åh vad spännande! Det kommer att gå jättebra! Lycka till!

Malin said...

Hur går det??? Jag är så nyfiken!
Kram Malin

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho