Friday, February 24, 2012

Sportlov!

Lite studier i Statskunskap
Bild: Privat (Made by Dila)

Lite Sportlov blev det allt för mig också, eller ja ledigt och ledigt går väl att diskutera. Vi jobbade som vanligt måndag till onsdag trots att eleverna var lediga. Det som var skönt var att vi fick massor av egen tid som kunde läggas på planering och rättning. Lite arbetslagsarbete och information från skolledningen blev det också. På tisdagen firade vi i arbetslaget med att äta semlor så klart. Oliver slapp att vara på fritids och fick hänga med farmor och farfar i Julita istället. Hilmer däremot har varit på dagis som vanligt hela veckan. Jag hade tänkt att han skulle få vara ledig torsdag och fredag men jag insåg rätt snabbt att om jag ska hinna klart med min inlämningsuppgift i Statskunskapen (som ska in på söndag kväll) så behövde jag några timmar för mig själv för att hinna plugga. Så det är det jag gör just nu, skriver på min inlämningsuppgift som handlar om att följa en valfri lag från initiativ till beslut. Det är en djungel att hitta rätt bland kommittédirektiv, utredningar, remisser, propositioner, utskottsbetänkanden, debatt och beslut innan den färdiga lagen träder i kraft. Men det är otroligt intressant måste jag säga. Jag är lite orolig att inte hinna klart i tid men på något sätt brukar jag alltid hinna. Det underlättar inte att jag dragit på mig en fet förkylning vilket gör att energiförrådet är ganska tomt. Men jag äter massor av frukt (speciellt grapefrukt som är så gott) och dricker te med honung i.

Jag tycker att det är underbart att känna att våren är på väg. Det är ljusare ute, snön är på väg att smälta bort, fåglarna kvittrar och man ser massor av grönt sticka fram i trädgården. Det ska bli jätte spännande att se vad vi har för fint som kommer fram i vår trädgård. I morse var rådjuren framme igen och mumsade på baksidan när vi åt frukost. Jag älskar verkligen att bo här, det är så rogivande och vackert. På landet men ändå nära stan. Nej, nu ska jag ta tag i "mitt" lagstiftningsärende igen och ikväll väntar fredagsmys med la famiglia. Önskar er en härlig helg!

2 comments:

Malin said...

Men du, allvar, när tar du det lugnt, kopplar av?? Och NU, när du dessutom är sjuk! Hallå Linda, du måste vara rädd om dig! Allvar!!
Du, förresten, hur sjutton känner du och Anne varandra?? Blir ju nyfiken ju, hon är ju min barndomsbästis. Snacka om att världen är pytteliten ibland.
Kram och du, TA DET LUGNT! Okej?

DILA said...

Malin: Jag lovar Malin. Jag tar det lugnt, i alla fall lugnare än tidigare.
Har lärt känna Anne genom bloggen. Världen är allt bra liten ibland :-)

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho