Sunday, April 08, 2012

Utflykt


Mary´s café

Som vanligt var vi uppe med tuppen i morse vilket sker när vi har två morgonpigga killar som alltid vaknar vid sex, halv sju oavsett om det är vardag eller helg. Påskafton firades här hemma hos oss tillsammans med min släkt; mamma, lillebror Olle, moster, kusin, kusinbarn och mormor. Det var mysigt och lugnt, vi bröt upp ganska tidigt så då passade Andreas, jag och Hilmer att ta en kvällspromenad för att gå bort all påskmat. Idag åkte vi iväg på utflykt tillsammans med moster G, kusin Moa, kusin Kim och hennes lilla Tindra. Solen sken även om det var lite kyligt i luften. Vi åkte till charmiga Mary´s café som ligger lite utanför stan på landet. Vi var lite tidiga så vi tog en promenad i omgivningarna tills de öppnade. Det är verkligen mysigt att sitta i deras växthus och fika och när vädret tillåter kan man sitta utomhus under äppelträden. När vi fikat klart åkte vi till Sundbyholm där vi tog en promenad i slottsparken och ut på piren. Trots kylan var det friskt och skönt, särskilt i solen. På vägen hem stannade vi till vid växhuset i Ostra där vi dreglade över vindruvor, fikonträd, persikoträd, olivträd, citronträd, palmer, lavendel på stam och massor av fina krukor i terrakotta. På eftermiddagen har Oliver haft en kompis här som han har lekt med, Hilmer och jag passade på att ta en eftermiddagslur. Andreas håller på att gör en ost- och skinkpaj, själv tänkte jag ta med mig Hilmer ut på en promenad. Det känns underbart skönt att ha ytterligare en ledig dag kvar att njuta av. Hoppas ni alla haft en underbar påsk.

Fika i växthuset på Mary´s

Sundbyholm slott
Vindruvor


Bilder: Privata (Made by Dila)

3 comments:

Malin said...

Vilken mysig dag och vilket charmig café! Ser ut att vara jättefint att promenera där, tänk bara om vädret kunde ha varit lite bättre ;-)
Kram

Ellinor said...

Så mysigt det ser ut! Det är alltid trevligt med små utflykter och att upptäcka sina små smultronställen.
Hoppas du får en fin vecka!
Kram

DILA said...

Malin: Mm, caféet är super mysigt, verkligen värt en utflykt dit.

Ellinor: Mm, det var jätte mysigt. Ja, jag älskar att göra utflykter. Tack, detsamma.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho