Monday, May 07, 2012

Smått och gott


 

Oj, vad tiden rusar iväg. Dagarna går och läggs till veckor och månader. Men det är en underbar tid vi går till mötes, naturen blomstrar och solens strålar börjar värma. Det är otroligt fascinerande att följa vad som händer i vår trädgård nu, nya blommor och växter som tittar fram varje dag. Andreas lägger massor av tid utomhus och än så länge har vi hunnit att plantera äppelträd och persikoträd, björnbär, taybär och smultron. Idag ska det inhandlas krusbär, svarta och röda vinbär. Sen har han börjat plantera ut det som fröodlats inomhus; gräslök, persilja, timjan, rosmarin, basilika, aubergine, tomater etc. Fikonträdet, citronträdet, paprikorna och chiliplantorna står fortfarande inomhus. I förrgår gjorde vi nässelsoppa från nässlor i trädgården och det blev hur gott som helst. Det är en stor glädje att ha en egen trädgård och skogen bakom knuten. Jag försöker så fort jag kan smita ut i solen med en kopp kaffe och tidningen och njuta av fåglarnas kvitter. Barnen älskar att klättra runt utomhus, den lilla på upptäcktsfärd i trädgården och den stora i skogen. Fågelholken som vi spikade upp för ett par veckor sedan är nu bebodd, av vem har vi ännu inte lyckats lista ut. Träningen flyter på bra, jag är ute och springer fyra gånger i veckan och det märks att konditionen börjar att bli bättre. Just nu är det dock lite jobbigt med all pollen i luften, jag känner av i luftrören och både näsa och ögon kliar. Medicinen hjälper lite i alla fall.

Idag var jag som vanligt tidigt på jobbet och förbereder för prov i Samhällsekonomi som en av treorna ska ha nu på morgonen, på eftermiddagen blir det filmen Niceville i Historia A som vi sedan ska diskutera. Sen väntar lite övertid med rättning av prov och uppsatser innan det är dags att bege sig till Teatern och lilla scenen där min kära vän Linda B har uppvisning med sin grupp i magdans. Det ska bli otroligt roligt att se den föreställningen. Önskar er alla en underbar och solig tisdag! 


Bild: minervamagdans.com

1 comment:

Malin said...

Kan tänka mig att barnen är som ystra kalvar på grönbete efter att ha bott i er lägenhet innan! Lycka! Önskar vi hade större tomt som ni så vi oxå kunda planera och plantera men vi har tre pallkragar i varje fall, bättre än inget ;-)
Duktig du är med träningen, springa är nånting som jag aldrig klarat av!
Kram

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho