Sunday, June 17, 2012

I denna ljuva sommartid...

Den första pionen slog ut idag.

Jag vet, jag är inte speciellt bra det här. I alla fall inte just nu. Blogga alltså. Jag vet inte riktigt vart tiden har tagit vägen, men dagarna och veckorna har bara rusat förbi. Det har helt enkelt inte funnits tid över till bloggen. Heltidsjobb, universitetsstudier på halvfart och hem och familj. Då blir det inte många minuter över. Har det blivit några luckor så har löpningen fått den tiden. En liten svacka på grund av inflammation i hälsenan men annars har jag hållit i med löpningen. Det har blivit tre, fyra gånger i veckan och ca 4 kilometer åt gången. Jag har också hunnit med skolans årliga löptävling på 6,7 kilometer i regn, där mina elevers mål var att klå mig. Många gjorde det också men några lyckades jag allt komma före. Jag har löpningen att tacka för att jag klarat sista veckornas stress och arbetsbörda på ett någorlunda bra och hanterbart sätt. Rättning, kompletteringar och betygssättning så det stod en upp i halsen, hetsiga elever (speciellt avgångsklasserna) som ville ha det där högsta betyget. Det var en skön pust av lättnad när alla betyg var låsta och betygskatalogerna underskrivna. Studenten var jätte mysig med lärarspex och en fantastisk avslutningsfilm som några av våra mediaelever gjort men det var också en sorglig dag. Det var jobbigt att säga hej då till de avgångsklasser som jag haft. I fredags hade vi sommaravslutning med alla kollegor. Städning på jobbet följdes av golftävling på dagen. Med tanke på att det var ca tio år sedan jag spelade golf senast så gick det ganska bra. Det var i alla fall fantastiskt roligt även om jag till och med lyckades med bedriften att slå bollen bakåt (i en halvmeter högt gräs ska tilläggas). Efter dusch och uppfräschning hade vi avtackning för de som slutar och sen följde middag på en av stans bästa restauranger. När vi var mätta och belåtna återvände vi till jobbet där vi tittade på Sverige-England i fotbolls-EM. Vi stannade sedan kvar på jobbet där vi pratade och körde frågesport som följdes av många glada skratt. Klockan var nog strax efter två när jag stupade i säng. Jag kan säga att jag mådde som jag förtjänade igår men det var det helt klart värt. Nu väntar en veckas ytterliggare jobb med utvärdering och planering inför höstens kurser men sen är det äntligen semester. Och det bästa av allt är att jag nu fått fast jobb och också lyckats förhandla upp min lön så att jag blev någorlunda nöjd!

Mina underbara kollegor Anna och Jocke
Linus och Madde
Mera golf
Studenten
Studenter som väntas på att släppas ut
För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten....

Bilder: Privata (Made by Dila)

4 comments:

Ellinor said...

Du har då inte legat på latsidan i alla fall. Skönt att sommarlovet nu närmar sig. För egen del får jag vänta ytterligare några veckor innan det är dags för semester, men tiden går som bekant fort så det skall nog gå bra.
Önskar dig en bra start på denna midsommarvecka!
Kram

DILA said...

Ellinor: Ja, det ska bli riktigt skönt med sommarlov. När har du semester? Önskar dig också en härlig midsommar.

Kram Dila

Freedomtravel said...

Vacker pion! SV: Ja parkera får man göra så länge man parkerar sin bil korrekt och betalar parkeringsavgift. Sova i bilen finns det sällan förbud mot heller… ”Camping” blir det ju först när man börjar flytta ut utemöbler och rulla ut markisen och sådär… och det undviker vi ju ;)

DILA said...

Freedomtravel: Okej, trodde inte att det var okej att parkera husbilen överallt. Men tänk vad mysigt det vore att flytta ut utemöbler och grillen och duka upp på gatan :-)

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho