Monday, July 16, 2012

On the road...

Andreas

On the road. Det var vi igår, nästan hela dagen. Åtta timmar var vi på väg, inklusive två raster. Vart vi åkte? Till västkusten förstås och vår sommarpärla Skummeslövsstrand, strax norr om Båstad. Här har vi tillsammans med svärföräldrarna tillbringat sex härliga somrar. Första stopp blev som vanligt vid Brahehus med utsikt över Vättern och Visingsö. Det blev en lagom sträcka på två timmar, varav Hilmer sov en timme. Sen fick han springa av sig medan vi rastade och åt pastasallad som vi hade med till lunch. Passade också på  att handla lite polkagrisar och brända mandlar att smaska på i bilen.

Brahehus
Svärfar, Hilmer och Oliver

Sen blev det ytterligare två timmar i bilen innan nästa rast vid Boasjön, mellan Ljungby och Halmstad. Där blev det kaffe och äggmacka och kasta plums.

Boasjön

Vi var framme vid huset strax innan sex och då hade vi stannat vid ICA Maxi i Mellbystrand och handlat lite. Jag måste säga att det gick förvånansvärt bra att åka så långt med Hilmer. Förra året sov han mest i bilen men i år blev det bara två korta sovstunder. Det är tur att jag packade ner böcker och lite leksaker att underhålla vildingen med för att resan inte skulle bli så tråkig. 

Framme vid huset!

När vi packat in alla saker och bäddat sängarna tog vi en promenad ner till havet. Oj, vad det blåste. Hilmer sov var övetrött ville ner och springa tyckte att blåsten var otäck. Till slut somnade han i vagnen. Svärfar, Andreas och Oliver var modiga nog att ta ett kvällsdopp i det 17 gradiga vattnet. På vägen hem stannade vi vid en pizzeria och fick oss lite i magen. Klockan tio låg vi alla till sängs, trötta efter en lång dag på väg. 

Havet
Svärfar och Andreas på pizzerian

4 comments:

Anonymous said...

Belas fotos :)

michigan web design said...

Good photos ...

Malin said...

Låter helt underbart ert ställe, hoppas ni får en härlig tid där nere och mycket bad i havet med strålande sol!
Kram vännen

Falköpings Event said...

Heeej! Du har väl inte missat att Falköpings Event går av stapeln den 1 december 2012?

Goodiebags, tävlingar, föreläsare och liveunderhållning! Det kommer bli ett kanonkul dygn!

Kika in och boka dig gärna. En hemlig present utlovas till de 10 första som lagt sin bokning!
http://falkopingsevent.blogspot.se

Hoppas att vi ses!
Kram, Anna och Annika

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho