Monday, December 24, 2012

God Jul, Merry Christmas, Buon Natale...

endless inspiration -

Och så var den här igen. Julen, som vi har väntat på hela december. Jag måste säga att julstöket anno 2012 har varit väldigt stressfritt och så där behagligt skönt som det ska vara. Man lär sig mer och mer vad som egentligen är viktigt här i livet och därefter väljer man också sina prioriteringar. Vi har bestämt inför denna jul att julklappar köper vi bara till de minsta barnen. I min familj och släkt har vi nästan alla födelsedagar i november, december och januari och därför känns det så onödigt att stressa (och ha råd) med en massa julklappar också då vi är ganska många. Vi har istället prioriterat god mat och att få umgås och det känns som ett fantastiskt beslut.

Google Image Result for http://christmasjumper.com/wp-content/uploads/2011/10/ChristmasJumper2.jpg

christmas food components

Andreas och jag lämnade barnen hos mamma igår och gick ner på stan och fixade julklapparna. Vi köpte några få och sen har vi satt in pengar på deras sparkonton istället. Eftermiddagen och kvällen ägnades åt julstök som städning, klä granen, slå in paketen och Andreas lagade kalkon. Inatt klockan två vaknade jag av att granen välte. Snacka om att bli rädd. Tre gånger han den välta innan vi lyckades laga julgransfoten med några stenblock och knyta fast den i gardinstången. Envisa gran som ville tillbaka ut i skogen! Men nu kommer han ingenstans förrän "tjungondaknut".

Facebook

gifts

Båda barnen sov till halvåtta i morse. Andreas bjöd på julfika med lussebullar och pepparkakor medan julmusiken ljöd i högtalarna. Efter det tittade vi på det sista avsnittet av årets julkalender som jag måste säga var otroligt bra. Både jag och barnen älskade den. Vi ska strax ta en promenad innan det är dags att förbereda för klanens ankomst. Vi ska fira julafton här hemma med min familj och släkt med knytis som vi brukar. Imorgon åker vi till Julita och firar jul med svärföräldrarna. Jag hoppas ni alla får en underbar och fin jul tillsammans med nära och kära. Var rädda om varandra. En alldeles särskild hälsning till min underbara vän Malin som har det tufft just nu. Du är en otrolig människa Malin, du kommer att fixa det här!


Merry Christmas!

bb

3 comments:

Freedomtravel said...

Visst är det skönt att minska ner alla måsten inför julen! Julklapparna har vi minskat till minimum. Sönerna får någon present var, något litet till brorsönerna och så en bok till mamma. Sedan är det klart. Viktigare att umgås och ha trevligt tillsammans! Och så reser vi ju gärna, när vi kan. Önskar en riktigt God Jul!

Ellinor said...

God fortsättning!
Hoppas att ni fick en fortsatt fin julafton och att dagarna som nu följer blir lika härliga de!
Kram

DILA said...

Freedomtravel: Jag håller fullständigt med dig om att det viktigaste är att vara tillsammans och må bra. Jag är så trött på den här köphetsen som vi lever i och som alla vill visa upp. Det är inget som jag vill föra över till mina barn. Hoppas ni hade en mysig jul och ett gott nytt år på er!

Ellinor: Tack detsamma! Vi hade en riktig mysig julafton.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho