Tuesday, April 15, 2008

Dubbelmoral

Såg att Silvio Berlusconi vunnit det italienska valet och blir Italiens nya premiärminister. På nyheterna berättade Silvio att det fanns tre saker som han skulle ta tag i. Nummer ett var sopphanteringen i Neapel, nummer två var att försöka rädda flygbolaget Alitalia från konkurs och det tredje var ett krafttag mot den organiserade brottsligheten. Detta kommer från en man som enligt rykten från många olika håll har samröre med maffian. Är inte det lite dubbelmoral?

2 comments:

Mia said...

Ja jag är inget fan av Berlusconi men alternativen är kanske inte så mycket bättre heller. Tycker de Lega Nord är riktigt otäcka!

Vad har du för anknytning till Italien?

Svar: jag läser 50% på engelska- historia, det är mycket fokus på politisk historia och sen läser jag 50% på franska i just franska. Fast det är inte bara språket, utan fransk litt, politik, kultur och den här terminen har jag miljöpolitik som extra kurs. Riktigt svårt faktiskt men jag älskar min franska!

Vad jag vill bli...Den eviga frågan! Något inom staten eller utbildning tror jag. Universitetsvärlden tror jag är givande annars brinner jag mycket för migration-och integrationsfrågor. Vi får väl se vad som händer, det kan ju hända att jag flyttar ner till Medelhavet och öppnar en bokaffär istället!
Jätteroligt att du är nyfiken, det är jag med. Hur lär man känna människor om man inte är det undrar jag!?

Ha de bra/mia

sophie said...

haha. oja. men kom ihåg att maffia och politik är tätt sammanvävda i italien. i alla läger. berlusconi har bara fått mer uppmärksamhet i första person.

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho