Provencalsk kycklinggryta
1 paket färska kycklingben (900 g)
olja till stekning
en halv gul lök, skivad
3 st vitlöksklyftor, hackade
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater
2 dl vatten
några kvistar färsk timjan
1 röd paprika, skuren i bitar
en halv grön zucchini, skuren i bitar
en halv aubergine, skuren i bitar
1 dl svarta kalamataoliver
salt, socker, peppar
hackad persilja
1. Bryn kycklingbenen i olja tills de fått fin färg runt om. Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.
2. Häll i vitt vin, tomater, vatten och timjan. Låt koka under lock ca 30 minuter. Bryn zucchini, aubergine och paprika i lite olja i en stekpanna och lägg sedan ned i grytan.
3. Låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg i oliver och smaka av ned salt, peppar och en nypa socker. Avsluta med hackad persilja.
4. Servera med ris eller pasta.
Smaklig måltid!
2 comments:
Mums det lät god. måste testa det. Älskar mat och helst nya recept.Du får receptet här:
Gör eget potatismos. Om du vill ha i spenat blanda i, i lagom mängd. Frusen som du tinar. Försök att bli av med så mycket vätska som möjligt. Idag hade jag lite pesto i istället. Man får blanda i själv eftersom det smakar lite mer och vissa vill ha mer än andra.
Lax: Skär ett snitt och tryck i fetaost, strö på lite kapris och hackad rödlök. Ringla olivolja laxen och in i ugnen 225 grader tills laxen är färdig. Vi brukar äta sallad till....
Kram Anne
Anne: Låter jätte gott! Ska prova i helgen. Är dålig på just laxrecept och vi har lax i frysen. Perfekt! tack för receptet!
Kram Dila
Post a Comment