Saturday, May 08, 2010

Gröna fingrar...

 Stor och ståtlig bröllopsorchidée
Svart kalla.
Massor av citrus.
Japansk blodlönn,
som vi funderar att ha i kruka.
Formklippt buxbom.
Min rosa Mårbackapelargon
och Fjärilslavendeln.
Bilder: Privata (Made by Dila)
  
 I onsdags var jag på långpromenad med mina vänner Anna och Linda B till Växtriket för att inhandla lite grönt och skönt nu så här till våren. Hilmer och Lukas slumrade sött i sina vagnar de dryga 6 kilometerna fram och tillbaka. Som tur var kom jag ihåg att ta med kameran så att jag kunde fota lite. Jag passade på att köpa min efterlängtade rosa Mårbackapelargon samt en Fjärilslavendel. Det fanns massor av fint att titta på och det kliade i fingrarna, mina inte så gröna fingrar. Hemma hos oss är det Andreas som har de gröna fingrarna och tar hand om alla våra blommor så att de överlever. Det är också han som varje år driver upp örter från frön så att vi har till matlagningen. I år har vi basilika, timjan, rosmarin, ruccola och chili på gång. Lager var vi lata och köpte på kruka. Jag ska nog inhandla citrommelliss, men det får också bli på kruka. Eftersom vi bor i lägenhet har vi ingen egen trädgård utan delar en mysig innergård med våra grannar. Alla har vi våra inrutade hörn på gården. Nu funderar vi på att köpa nya ute möbler och lite växter för att göra mysigt i vår lilla hörna. Då kan det vara bra att tänka ett steg längre, att införskaffa blommor och växter som man kan ha i kruka för att sen ta med sig när det är dags att flytta till hus. Vi funderar på formklippt buxbom och japansk blodlönn än så länge. I onsdags passade jag på att fota lite växter och sondera terrängen. Nu ska vi bara bestämma oss för hur vår lilla hörna ska se ut. Än så länge är det bara min pelargon och lavendeln som står ensamma på muren där ute. Hittills har jag kommit ihåg att ta in dem på natten så att de ska slippa frysa. Vi får se hur länge jag lyckas få dem att överleva. För några gröna fingrar, ja det har jag då inte. Men vem vet de kanske kan bli????

1 comment:

Malin said...

Haha, vad kul att vi skrev om gröna fingrar samma dag! Vi har idag varit och inhandlat diverse redan uppdrivna örter och helt enkelt slängt dom stackars satar som bara hjälpligt letat sig upp ur jorden. Nu är köksbordet fullt med härligt plantor i väntan på att våren ska komma på riktigt. Har fotat dom och hoppas kunna lägga upp det imorgon.
Tror visst vi kan få gröna fingrar både du och jag ;-)!
Kram Malin

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho